Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
Селяни на Рівненщині організували свій автодор і самотужки ремонтують дороги

Фото ТСН.

Селяни на Рівненщині організували свій автодор і самотужки ремонтують дороги

Люди виходять латати ями уже в 15 тутешніх селах

Селяни на Рівненщині організували свій автодор – підігнали трактори, взяли лопати в руки і почали латати ями на дорогах. Спершу скинулися грошима на матеріали, а потім гуртом вийшли засипати баюри. Самоорганізувалися, кажуть, бо втомилися від бездоріжжя, а вимагати ремонту в держави не на часі – в країні війна.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Селяни в Карпилівці гуртом вийшли до ладу доводити вулицю. «Три-чотири мішечки цементу купив, полагодив разом з дітьми навпроти свого двору, сусід Володя напроти себе, другий напроти себе», - розповідає місцевий чоловік.

Так і виникла у людей ідея, що треба відремотувати центральну вулицю усім гуртом. «Тут проїхати не можна було, була катастрофа», - переконує місцевий підприємець.

Спершу почали збирати гроші, давали хто скільки може, але вистачило на майже 20 кубів бетону. Далі ж допомагали, хто чим - один розвозив суміш до вибоїн власними тракторами, інші - працівники школи, садочку, сільради, місцеві бізнесмени – доводили дорогу до пуття вручну. 

Всі, кажуть, розуміють, що лад бути має, але вимагати у держави таке - не на часі. «В держави зараз є свої якби обов'язки. У країні війна», - переконують люди.  

«Такий ремонт - він не є стантартизований і не відповідає отим вимогам ремонтів, які потрібно», - визнає селищний голова громади.

Ні один староста не зміг би цього зробити, якщо не вийшли масово люди

Та він наголошує, ремонтують селяни хоч і не за держстандартами, але для себе, бо дороги тут були не найкращі. «Саме в Кисоричах насправді була одна з найгірших доріг в Україні, я не перебільшую. На ділянці ями були майже в пояс», - переконує голова.  

Приклад Карпиливки надихнув усіх, люди виходять латати ями уже в 15-тьох тутешніх селах. «Ні один староста не зміг би цього зробити, якщо не вийшли масово люди», - додає Рокитнівський селищний голова Григорій Таргонський.

Читайте також: Згодяться для прийому ВПО і як пункти обігріву: показали, як на Рівненщині виготовляють глемпи

Після ремонту центральної вулиці селяни уже планують дати лад й іншим дорогам. Лише, кажуть, підзбирають грошей та дочекаються гарної  погоди.

Реклама Google

Telegram Channel