Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
Чому напад з боку Білорусі зараз неможливий

Смерть ворогам!

Фото Суспільне.

Чому напад з боку Білорусі зараз неможливий

Білоруська армія не готується до втручання у війну, яку Росія розв'язала в Україні, адже озброєння з білоруських складів віддають Росії, яка цього потребує зараз

Про це заявив журналіст білоруської служби «Радіо Свобода» Валерій Калиновський під час загальнонаціонального марафону на Суспільному.

«Думаю, що Росія використовує Білорусь наразі, щоб потренувати своїх, а також, щоб понервувати українську сторону, показати, що вони могли б завдати якогось удару. Не думаю, що з Херсона можуть послати на Білорусь (військові сили, - ред.), думаю, маловірогідно», — сказав Калиновський.

Він додав, що українська розвідка, і білоруські партизани, зокрема канал «Білоруський Гаюн», показують, що з Білорусі вивозять танки та боєприпаси.

«Лукашенко з білоруських складів віддає їм озброєння. Це свідчить, що білоруська армія не готується до втручання у цей конфлікт, і що скоріше за все цього не трапиться», — додав він.

Клькість росіян, які прибули в Білорусь на навчання сильно завищена російською стороною.

Також Калиновський розповів, що кількість росіян, які прибули в Білорусь на навчання сильно завищена російською стороною.

«Офіційно казали, що їх 10-11 тисяч, українська розвідка каже, що 4-5 тисяч прибуло наразі. І техніка, яка з ними прибуває — це звичайні КрАЗи, КАМАЗи, немає серйозної техніки», — додав він.

За словами полковника ЗСУ та речника Генштабу ЗСУ (2014-2017) Владислава Селезньова, якщо рештки російських сил, які «накивали п’ятами» з правого берега Дніпра, перемисять на територію Білорусі — це критично не змінить ситуацію на полі бою.

«Коли росіяни сформують на території Билорусі ударне угруповання кількістю 25-30 тисяч осіб, можемо очікувати з великою вірогідністю атак з території Білорусі. Але це питання може бути відкритим протягом найближчих двох місяців. А далі будемо дивитися. Очевидно, що «легкої прогулянки» для окупантів не буде», — сказав Селезньов під час загальнонаціонального марафону на Суспільному.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel