Курси НБУ $ 40.55 € 43.78
Наймасовіший обстріл: окупанти випустили по Україні приблизно 100 ракет

Основна маса ракет була випущена зі стратегічних бомбардувальників з району Каспію та Ростовської області. 

Фото Главком.

Наймасовіший обстріл: окупанти випустили по Україні приблизно 100 ракет

Рашисти запускали по Україні ракети Х-101 та Х-555 з літаків стратегічної авіації ТУ- 95 і ТУ-160

15 листопада російські загарбники випустили по Україні приблизно сотню ракет, таким чином перевищивши масований ракетний удар 10 жовтня, коли окупанти спрямували на Україну 84 ракети. Про це повідомив спікер Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону 

«ППО працює. Є збиття. По всій території України уже випущено 80 ракет і летить ще приблизно 20. Тобто вже близько 100 ракет випущено по території України. Окупанти перевершили 10 жовтня, коли було 84 ракети. Тож уже маємо сотню. Це масований ракетний удар. Об’єкти критичної інфраструктури – це перша ціль. Але, на жаль, ракети попадають і по житлових будинках», – йдеться в повідомленні.

Об’єкти критичної інфраструктури – це перша ціль. Але, на жаль, ракети попадають і по житлових будинках.

Ігнат відмовився коментувати, скільки ракет збила ППО, зазначивши, що ця інформація ще потребує уточнення.

Водночас він додав, що рашисти запускали по Україні ракети Х-101 та Х-555 з літаків стратегічної авіації ТУ- 95 і ТУ-160. Основна маса ракет була випущена саме зі стратегічних бомбардувальників з району Каспію та Ростовської області. Решта ракет – це були ракети типу «Калібр» з акваторії Чорного моря. 

Тим часом міністр енергетики Герман Галущенко сказав, що ця атака може мати вплив не тільки на енергосистему України, але й на енергосистеми деяких наших сусідів. Влучання відбуваються по всій українській енергосистемі: як по об‘єктах генерації, так і по системі передачі електроенергії. «Запроваджені аварійні відключення. Після поразок на військовій і міжнародній аренах ворог здійснює чергову спробу терористичного реваншу і намагається нанести максимальної шкоди нашій енергосистемі напередодні зими. Прошу всіх поставитись з розумінням до критичної ситуації з енергопостачанням, зберігати спокій і довіряти енергетикам і ЗСУ», – написав Галущенко. 

Реклама Google

Telegram Channel