Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Судитимуть медиків, які відмовилися госпіталізувати 78-річну жінку

Трагічна бездіяльність лікарів має бути покарана.

Фотоколаж із сайту health.24tv.ua.

Судитимуть медиків, які відмовилися госпіталізувати 78-річну жінку

Бабуся, яка перебувала у дуже важкому стані, померла у приймальному відділенні, так і не отримавши допомоги

Це сталося 19 квітня 2020 року, медики «швидкою» доставили жінку у Сумський медичний клінічний центр інфекційних хвороб із підозрою на пневмонію. 

«Пацієнтку оглянула лікар-інфекціоніст, яка також провела експрес-тест на COVID-19. Лікар виключила інфекційне захворювання, після чого виписала направлення для подальшої госпіталізації хворої, оскільки рівень цукру в крові пацієнтки був критично високим», – зазначили у пресслужбі місцевої поліції.

Лікар-терапевт не впустив медиків із хворою у приймальне відділення та в грубій формі став вимагати від колег везти хвору в інше відділення і заявив, що не довіряє результатам тесту на COVID-19.

Але лікар-терапевт не впустив медиків із хворою у приймальне відділення та в грубій формі став вимагати від колег везти хвору в інше відділення і заявив, що не довіряє результатам тесту на COVID-19. Після цього «швидка» відвезла жінку в обласну лікарню, про що попередньо повідомили персонал та розповіли про критичний стан пацієнтки.

Однак двері до приймального відділення були зачинені, через 10 хвилин вийшов лікар-анестезіолог, який також відмовився госпіталізувати хвору, посилаючись на коронавірусні обмеження. Тому жінку перемістили у приймальне відділення, де вона і померла, а лікарі «швидкої» викликали поліцію.

Пізніше з’ясувалося, що пацієнтка померла внаслідок ускладнень, зумовлених запальним процесом у нирках на фоні цукрового діабету.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом неналежного виконання медиками своїх професійних обов’язків, що спричинило смерть хворого, провела розслідування та направила обвинувальний акт до суду. Лікаря-терапевта та лікаря-анестезіолога, які відмовились госпіталізувати літню жінку, судитимуть. 

​Олександр БЕВЗА.

Читайте також на volyn.com.ua: «Українець намагався незаконно вивезти за кордон... літак (Фото)».

Telegram Channel