Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
Через обстріли окупантів були знеструмлені Рівненська та Хмельницька АЕС - МАГАТЕ

Рівненська АЕС.

Фото: rivne.online.

Через обстріли окупантів були знеструмлені Рівненська та Хмельницька АЕС - МАГАТЕ

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Маріано Гроссі, посилаючись на інформацію, отриману від української влади повідомив, що Хмельницька та Рівненська АЕС були знеструмлені

«Хмельницька атомна електростанція (ХАЕС) вчора втратила повний доступ до електромережі через військові атаки в країні, змусивши її тимчасово покладатися на дизельні генератори для резервного живлення», — йдеться у звіті МАГАТЕ, передає УНН.

В МАГАТЕ  повідомили, що підключення ХАЕС до електромережі було повністю втрачено 15 листопада о 18:35  після того, як протягом двох з половиною годин через російські ракетні обстріли енергетичної інфраструктури України були втрачені чотири діючі лінії електропередач.

Більше ніж через дев’ять годин – о 03:45 16 листопада вранці – станція відновила зовнішню електроенергію через дві резервні лінії електропередач, а дизель-генератори були зупинені. Одна з цих ліній знову була втрачена приблизно через годину та відновлена ​​лише об 11:25. Два блоки реактора залишаються в режимі зупинки.

Рівненська АЕС 15 листопада вдень втратила підключення до однієї з ліній електропередач напругою 750 кВ.

Рівненська АЕС 15 листопада вдень втратила підключення до однієї з ліній електропередач напругою 750 кВ. У результаті станція знизила потужність, а один із чотирьох її блоків автоматично відключився. Станція 16 листопада о 04:00 збільшила потужність ще одного з енергоблоків, щоб продовжити подачу електроенергії в українську мережу.

Читайте також: Мешканців громади на Рівненщині зустріти загиблого воїна живим коридором.

Реклама Google

Telegram Channel