Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Обмін полоненими «всіх на всіх»: Зеленський назвав умову згоди України на експорт аміаку з РФ

Володимир Зеленський.

Фото ТСН.

Обмін полоненими «всіх на всіх»: Зеленський назвав умову згоди України на експорт аміаку з РФ

Україна може дати згоду на транзит російського аміаку через свою територію лише після того, як відбудеться обмін полоненими за формулою «всіх на всіх»

 Йдеться про прокачування трубопроводом «Тольятті – Одеса», яким аміак з РФ відправляли на експорт, пише Обозреватель.

Про умову України заявив президент Володимир Зеленський під час звернення до учасників Bloomberg New Economy Forum. Вимогу він аргументував тим, що Україна не зацікавлена у тому, щоб допомагати агресору в економічному плані.

Транзит російського аміаку трубопроводом «Тольятті – Одеса» припинився з початком повномасштабного вторгнення в РФ в Україну 24 лютого.

«Про експорт аміаку. Ми можемо домовитися, тільки якщо буде реалізовано обмін «всіх на всіх». Ми не хочемо здійснювати торгівлю з Росією, допомагати їм, вони – наш ворог. Я сказав, що ми можемо погодитися, тільки якщо вони обміняють усіх наших полонених на своїх полонених», – сказав Зеленський.

Транзит російського аміаку трубопроводом «Тольятті – Одеса» припинився з початком повномасштабного вторгнення в РФ в Україну 24 лютого. В результаті російська компанія «Тольяттіазот» зупинила три з семи агрегатів аміаку і перевела ті, що залишилися, в режим зниженого навантаження.

До цього трубопровід «Тольятті – Одеса» доставляв аміак на Одеський припортовий завод (ОПЗ). Звідти товар прямував експорту. Загалом «труба» розрахована на перекачування до 2,5 млн. тонн аміаку на рік.

Реклама Google

Telegram Channel