Курси НБУ $ 41.06 € 45.50
Чарльз ІІІ пожалів птахів і заборонив подавати фуа-гра в королівських резиденціях

Новий монарх Великобританії віддавна вважається прихильником екологічного способу життя й високих стандартів добробуту в сільському господарстві.

Фото із сайту dw.com.

Чарльз ІІІ пожалів птахів і заборонив подавати фуа-гра в королівських резиденціях

Новий монарх віддавна вважається прихильником екологічного способу життя, тому заправляє свою машину біомасою і розмовляє з деревами

Британський король Чарльз ІІІ розпорядився не подавати у всіх монарших резиденціях фуа-гра – страву з качиної або гусячої печінки, приготування якої вважається етично сумнівним через жорстоке поводження з тваринами.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на BBC.

Лист, який отримала організація «Люди за етичне поводження з тваринами» (PETA), підтверджує, що заборона на фуа-гра діє в усіх королівських резиденціях, зокрема Балморал, Сандрінгем, Віндзорський замок, замок Гіллсборо та Букінгемський палац.

«Відеозаписів болісного насильницького годування птахів достатньо, щоб викликати в будь-кого нудоту», – прокоментувала віцепрезидентка британського віддівлення PETA Еліз Аллен, закликавши інших наслідувати приклад Чарльза ІІІ.

«Відеозаписів болісного насильницького годування птахів достатньо, щоб викликати в будь-кого нудоту».

Як відомо, для виробництва фуа-гра качок і гусей годують надміру жирною їжею, поки їхня печінка не роздувається до розміру, вдесятеро більшого за норму, а потім зарізають.

Британський король Чарльз – давній противник фуа-гра, вживання якого він заборонив у власних володіннях понад десять років тому. У Британії існує заборона на виробництво фуа-гра, але не на його продаж або імпорт.

Реклама Google

Новий монарх віддавна вважається прихильником екологічного способу життя й високих стандартів добробуту в сільському господарстві. За власним зізнанням, Чарльз заправляє машину біомасою і розмовляє з деревами.

Оце і є фуа́-гра́. Фото із сайту dw.com.
Оце і є фуа́-гра́. Фото із сайту dw.com.

 Наша довідка:

Фуа́-гра́ (фр. foie gras) — гусяча або качача печінка, яку штучно збільшують шляхом відгодівлі. Також паштет з гусячої печінки і символ гастрономічного шику.

Читайте також на volyn.com.ua: «13-річний хлопець випадково проковтнув голку».

Telegram Channel