Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
У частині регіонів України вдалося полегшити ситуацію зі світлом

Стабілізаційні відключення у неділю були в 15 областях і у Києві.

Фото: EPA.

У частині регіонів України вдалося полегшити ситуацію зі світлом

Глава держави назвав області, де відключення найчастіші. Волині й Рівненщини серед них нема

Роботи з відновлення мереж і технічних можливостей постачання електроенергії, розмінування ліній електропередавання, ремонти – тривають цілодобово. Про це 20 листопада у вечірньому відеозверненні, опублікованому у Facebook Офісу президента, повідомив глава Української держави Володимир Зеленський, аналізує «ГОРДОН».

«Удалося полегшити ситуацію в частині регіонів, де ще вчора було дуже багато реальних проблем. Цього вечора стабілізаційні відключення є в 15 областях, і у Києві теж. Найбільше – Вінниччина, Сумщина, Полтавщина, Хмельниччина, Івано-Франківщина, Київщина і столиця, – розповів президент. – Робимо все можливе й неможливе, щоб повернути нормальність життя Одесі, Харкову та всім нашим містам і громадам».

Найбільше – Вінниччина, Сумщина, Полтавщина, Хмельниччина, Івано-Франківщина, Київщина і столиця, – розповів президент.

Зеленський висловив удячність усім енергетикам, працівникам комунальних служб, обласних адміністрацій – «усім, хто працює заради українців».

В «Укренерго» зазначили 20 листопада, що компанії у вихідні дні вдалося дещо пом'якшити обмеження споживання, незважаючи на різке похолодання. 21 листопада додаткових аварійних вимкнень не прогнозують, заявили в НЕК.

Контекст:
З початку жовтня російські окупанти атакують об'єкти інфраструктури по всій Україні. У країні почали вводити тимчасові вимкнення світла. За даними уряду станом на 18 листопада, з початку повномасштабної війни понад 1 тис. ракет і дронів атакували українські підстанції, унаслідок ударів із ладу виведено майже половину української енергосистеми.

Читайте також: «Сьогодні на Волині вимикатимуть світло кожні 4 години: графік на 21 листопада»

Реклама Google
 

Telegram Channel