Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
Лучанин зареєстрував петицію про обмеження щодо ґаджетів

Особливо чоловіка обурює, якщо лунають російські пісні.

Фото: The Guardian.

Лучанин зареєстрував петицію про обмеження щодо ґаджетів

Дуже часто, нарікає ініціатор пропозиції, в кавʼярні за сусіднім столиком люди дозволяють собі дивитись відео з телефонів чи планшетів зі звуком на повну гучність, незважаючи на оточуючих

Заборонити відтворення в громадських місцях відео та музики через гучномовець з власних «гаджетів» просить у влади лучанин Вадим Слива. З цього приводу чоловік 17 листопада зареєстрував петицію.

«Дуже часто зараз можна стикнутися з ситуацією, коли в кавʼярні за сусіднім столиком люди дозволяють собі дивитись відео з телефонів чи планшетів зі звуком на повну гучність, не зважаючи на оточуючих. Буває навіть, що батьки включають дітям відео, щоб діти «не заважали», поки ці батьки пʼють каву і спілкуються з друзями. При цьому, ніхто не контролює, що саме і з якою гучністю дитина дивиться, а діти люблять викручувати гучність на максимум.

На привеликий жаль, через неприємні особливості пошуку та «рекомендацій» стрімінгових платформ типу YouTube, здебільшого такі відео супроводжуються російською мовою. Водночас, на зауваження і прохання зробити тихіше люди часто з агресією відповідають, що це не заборонено і вони (або їхні діти) будуть дивитися що завгодно, де завгодно, якою завгодно мовою та з якою завгодно гучністю.

Разом з тим, російська мова і її захист зараз не можуть викликати нічого, окрім агресії у відповідь. До того ж, нерви у людей зараз і так на межі і далеко не всі замість спокійного обіду або спілкування у відносній тиші хочуть слухати, що дивляться за сусіднім столиком, або навіть за кількома одночасно.

Для запобігання конфліктам, прошу принаймні на період дії військового стану припинити ці звукові провокації і заборонити відтворення відео та музики (особливо російськомовних) через гучномовці власних мобільних пристроїв у всіх громадських місцях та закладах міста

Тому для запобігання конфліктам, прошу принаймні на період дії військового стану припинити ці звукові провокації і заборонити відтворення відео та музики (особливо російськомовних) через гучномовці власних мобільних пристроїв у всіх громадських місцях та закладах міста. Люди в громадських місцях та закладах повинні мати право на спокійний відпочинок або роботу. А для прослуховування відео та музики за власними уподобаннями є або інші місця, або навушники».

Нині пропозицію підтримало 11 людей з 300 необхідних для розгляду її місцевою владою.

Читайте також: «Лучанину набридла попса в магазинах: чоловік зареєстрував петицію»

Реклама Google

Telegram Channel