Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Мати цілувала сина у труні: Сергійко, якого вбила російська ракета, прожив лише два дні

Ці світлини малесенького Сергійка у телефоні і з його похорону облетіли днями провідні ЗМІ світу.

Фото Гайді Левін для The Washington Post.

Мати цілувала сина у труні: Сергійко, якого вбила російська ракета, прожив лише два дні

Навіть під час похорону хлопчика було чути вибухи

 У Запорізькій області поховали Сергійка, якому судилося прожити лише дві доби. Немовля загинуло, коли російська ракета влучила в пологовий будинок у місті Вільнянськ. Дитину похоронили у селі Новосолоне. Про цей випадок написало американське видання «Вашингтон пост».

Ця світлина малесенького Сергійка з телефону облетіла в ці дні всі провідні ЗМІ світу.
Ця світлина малесенького Сергійка з телефону облетіла в ці дні всі провідні ЗМІ світу.

 …Сергійко мав стати четвертою дитиною у родині Марії Кам’янецької та Віталія Подлянова. Після пологів Марія написала батькові своєї дитини: «У нас народився син». Сім’я планувала на весну переїзд до більшого будинку, щоб мати достатньо простору для маленької дитини. А наймолодшого чекав 7-річний братик. Він дуже хотів ділитися з меншим своїми дитячими іграшками. Та ні братик, ні тато так і не побачили немовля живим – хлопчика вбили росіяни.

Рідні та близькі підтримують Марію у її невимовному горі.
Рідні та близькі підтримують Марію у її невимовному горі.

...Близько 2-ї години ночі в середу, 23 листопада, породілля завершила годувати немовля та вклала його у ліжечко поруч зі своїм. Тієї ночі вони були єдиними пацієнтами у палаті.

Одна із палат пологового після влучання російської ракети.
Одна із палат пологового після влучання російської ракети.

 Марія почула перший гучний тріск – удар в іншій частині міста. Потім пролунав вибух. Ракета розтрощила цегляні стіни пологового відділення на другому поверсі. Жінка чула крики лікаря про допомогу, якого завалило уламками.

Після пологів Марія написала батькові своєї дитини: «У нас народився син».

На ліжко породіллі теж впала бетонна плита.

Попри біль, вона намагалась дотягнутися до сина та кричала про допомогу. Її легені були наповнені димом і пилом.

Коли нарешті матері вдалося дістатися до ліжечка, вона побачила, що воно порожнє. Під час вибуху дитину викинуло з нього.

Коли нарешті матері вдалося дістатися до ліжечка, вона побачила, що воно порожнє.  Під час вибуху дитину викинуло з нього.

Марія схопила телефон, увімкнула ліхтарик та почала босоніж по уламках ходити кімнатою в пошуках сина.

З кімнати її витягнули рятувальники. Вона яскраво пам’ятає власний крик, яким вона благала знайти сина. Проте працівники ДСНС запевнили: немовляти в кімнаті немає – є лише лялька, яка лежала обличчям до землі.

«Це мій син!» – закричала Марія.

...Навіть під час похорону Сергійка лунали вибухи. Мати не могла повірити, що втратила його, вона цілувала тіло немовляти, яке лежало у труні. Марія розповіла, що після того, як поховали сина, він їй приснився. Уві сні

Сергійко був голодний і хотів снідати. Тому наступного ранку вона повернулася на цвинтар, щоб принести йому печиво та шоколад.

Міський голова Мелітополя Іван Федоров зазначив, що ЗСУ помстилися російським терористам за вбивство немовляти. Сили оборони знищили установку С-300, якою росіяни обстріляли пологовий будинок. 

Лія ЛІС

Telegram Channel