Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Картопляного фюрера лукашенка – під трибунал!

Самопроголошений президент білорусі днями заявив, щоб Володимир Зеленський пішов на мирні переговори з путіним, якщо хоче уникнути величезних жертв і повного знищення України.

Карикатура Юлії ЛІЩЕНКО.

Картопляного фюрера лукашенка – під трибунал!

Європарламент ухвалив важливу резолюцію, в якій наголошується, що білоруський диктатор бере участь у російській агресії проти України і має постати перед міжнародним судом

«І лукашенко, і пов’язані з ним особи однаково відповідальні за військові злочини в Україні і мають бути притягнуті до відповідальності перед міжнародним трибуналом та Міжнародним кримінальним судом», – сказано в документі. Євродепутати також засудили порушення прав людини у білорусі і закликали звільнити політв’язнів, насамперед керівника правозахисного центру «Вясна» Алеся Біляцького перед церемонією вручення Нобелівської премії миру. Загалом у резолюції перелічили імена понад 50 політичних в’язнів. Окрім цього, Європейський парламент висловив свою підтримку полку імені Калиновського та іншим білоруським добровольцям, які підтримують Україну і захищають її від російської агресії.

Європейський парламент висловив свою підтримку полку імені Калиновського та іншим білоруським добровольцям, які підтримують Україну і захищають її від російської агресії.

Це дуже важливе рішення Європарламенту. Білорусь обов’язково має звільнитись від влади двох фюрерів – лукашенка та путіна – і зайняти своє місце серед вільних народів. Це вкрай важливо для безпеки Європи і особливо України.

Жыве Беларусь!

Василь КІТ.

Telegram Channel