Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Комунальники «Луцьктепла» описали, як працюють з аварійними відімкненнями

Тепловики пристосовуються до нових умов праці.

Фото: lutskteplo.

Комунальники «Луцьктепла» описали, як працюють з аварійними відімкненнями

Загалом впродовж листопада було допущено 364 випадки зупинки котелень, 330 разів зупинялися центральні теплові пункти, а також багаторазово припинялася робота ІТП в житлових будинках

Листопад 2022 року став місяцем існування в реальності, до якої підприємство готувалося, але досвіду роботи в якій досі не мало, інформує пресслужба ДКП «Луцьктепло».

Так, аварійні відключення електроенергії відчутно вплинули на роботу підприємства, теплоґенеруючого, насосного обладнання котелень, центральних теплових пунктів та теплових мереж і трубопроводів гарячого водопостачання.

Впродовж місяця чи не кожна котельня попри її класифікацію в якості об’єкта життєзабезпечення та стратегічного призначення щонайменше один раз була аварійно відключена від електропостачання.

Навіть короткочасне «блимання світла» миттєво призводить до зупинки котельні, для відновлення роботи якої потім потрібно щонайменше пів години.

Очевидно, що такого роду відключення не лише обмежували спроможність підприємства безперебійно надавати послуги належної якості – адже навіть короткочасне «блимання світла» миттєво призводить до зупинки котельні, для відновлення роботи якої потім потрібно щонайменше пів години, – а й негативно впливали на експлуатоване обладнання.

Протягом цього часу через вимикання та перепади напруги на підприємстві «Луцьктепло» вийшли з ладу 14 електродвигунів на насосах різної потужності, а гідроудари, спричинені зупинками-пусками котелень призвели до 25 поривів на теплових мережах, які аварійні бригади оперативно усували й у вихідні дні.

 

 Та попри труднощі ДКП «Луцьктепло», на яке покладено обов’язки із забезпечення лучан централізованими послугами з постачання теплової енергії та гарячої води, продовжє докладати зусиль для надання послуг належної якості.

Читайте також: «Мер Рівного взявся за вирішення проблеми з відключеннями електроенергії не за графіками»

Реклама Google

Telegram Channel