Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Розділені війною: як зберегти кохання  на відстані

Взаємини ніби поставлені на паузу до перемоги, але при цьому ніхто не знає, коли ж закінчиться ця війна.

Фото із сайту meta.ua.

Розділені війною: як зберегти кохання  на відстані

Шпаргалка для двох Українська психологиня-сексологиня Маргарита Шавловська дає поради, що робити, аби не розірвати стосунки у цей тривожний для всіх нас час

Нині через масштабне вторгнення рф багато пар змушені перебувати далеко одне від одного. Хтось поїхав в інші міста й навіть країни, хтось пішов боронити нашу землю, а хтось залишився дбати про рідні домівки. Через вимушену розлуку у сімей та закоханих іноді виникають непорозуміння. Як діяти, аби почуття не згасли?

Передусім Маргарита Шавловська наголошує, що пари не обирали стосунки на відстані – таке рішення їм довелося прийняти вимушено. Взаємини ніби поставлені на паузу до перемоги, але при цьому ніхто не знає, коли ж закінчиться ця війна.

Життя – це те, що відбувається саме зараз, тож відчувати смуток, коли не можеш прожити свої дні з коханою людиною, цілком закономірно.

Що робити, коли вашу пару розділила війна:

• Намагайтеся ділитися одне з одним своїми враженнями про те, як минув день, мріями про місця, які хотіли б із партнером відвідати, спільними планами на майбутнє. Це допоможе вам відчувати присутність коханої людини в житті, попри відстань.

• У стосунках на відстані кожен повинен розв’язувати свої проблеми самостійно – спробуйте вмикати свою дорослу частину особистості та вчитися вирішувати життєві виклики власними силами.

• Якщо ви перебуваєте далеко одне від одного, у вас може виникати відчуття, ніби партнер не приділяє вам достатньо уваги. Здається, що він міг би дзвонити частіше, цікавитися вашими справами більше. Подумайте, чому ви відчуваєте емоційний голод. Можливо, період на відстані від коханого можна використати для вдосконалення інших сфер життя. Знайти нове хобі, приділити час навчанню, підвищити кваліфікацію на роботі, зайнятися волонтерством.

— Стосунки на відстані можуть створювати враження, що в кожного з вас тепер своє життя, та спричинити страх того, що партнер звикне жити без вас і йому сподобається. Справді, стосунки на відстані можуть бути кризою для пари. Але це також дає змогу краще пізнати і зрозуміти одне одного, зіскучитиcь та вивести взаємини на новий рівень близькості, – зазначає Маргарита Шавловська.

• Для того, аби зберегти близькі взаємини, створюйте спільні ритуали (якщо, звісно, дозволяють обставини), наприклад телефонні розмови в певний визначений час, перегляд фільмів, заняття спортом онлайн.

• Концентруйтеся на тому, що вас об'єднує, що обом дарує приємні спомини. Згадуйте спільний відпочинок, зустрічі з друзями, сімейні традиції мирного життя, веселі історії з ваших стосунків.
• Намагайтеся жити повноцінним життям там, де ви перебуваєте зараз. Наповнюйте свій день корисними справами, турботою про себе і близьких, спілкуванням із цікавими людьми, новими враженнями. Тоді замість того, щоб докоряти коханому, вам захочеться поділитися з ним позитивними емоціями.

• Не ставте стосунки на паузу. Не очікуйте, що все вдасться налагодити, коли знову зустрінетеся. Намагайтеся кожного дня робити щось для того, щоб покращити взаємини.

Окрім того, іноді може скластися враження, що в кожного з пари тепер своє життя, та відповідно виникнути страх того, що партнер звикне жити без вас і йому сподобається. Не потурайте таким думкам. «Пам’ятайте: стосунки на відстані можуть бути кризою для пари. Але це також дає змогу краще пізнати і зрозуміти одне одного, зіскучитись та вивести взаємини на новий рівень близькості», — резюмує психологиня.

Джерело: donbas24.news.

Читайте також на volyn.com.ua: «Заслужений журналіст України Святослав ПИРОЖКО: «З газетою «Волинь» я понад 75 літ».

Telegram Channel