Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Продаж гуманітарки для військових Рівненщини: підозрюваний ховався в Одесі

Нагріли руки на понад пів мільйона гривень.

Фото: Нацполіція області.

Продаж гуманітарки для військових Рівненщини: підозрюваний ховався в Одесі

Слідство з'ясувало, що влітку 2022 року двоє жителів Рівненщини під виглядом гуманітарної допомоги ввезли на територію України шоломи та захисні окуляри для військових. Проте ці речі вони продали

Правоохоронці розшукали другого підозрюваного у продажі гуманітарної допомоги для військових на Рівненщині. Як ідеться в повідомленні Нацполіції області 22 грудня, чоловіка знайшли у готелі в Одесі та конвоювали у Рівне. Тут суд взяв його під варту, інформує Суспільне.

Що це за справа

Схему з продажу гуманітарної допомоги, призначеної для військових, правоохоронці викрили у Рівному і повідомили про це 8 грудня. 

Чоловіки рекламували та продавали шоломи й окуляри через інтернет-платформу, — зазначили у пресслужбі Нацполіції області. Сума завданих збитків становить майже 550 тисяч гривень.

«Броньовані плити з тієї ж гуманітарки чоловіки продали одному з ДФТГ, попередньо уклавши договір із територіальною громадою. Таким чином вони ще й заволоділи коштами місцевого бюджету в розмірі 650 тис. грн», — розповідала речниця прокуратури Оксана Жужельська.

Під час проведених обшуків вилучили військовий одяг, взуття та амуніцію, автомобілі, зброю, патрони, близько 2 млн грн у різній валюті, банківські картки, чорнові записи та інші докази у справі.

Розшук і затримання

Ще 9 грудня міський суд Рівного розглядав клопотання слідчого про взяття під варту двох підозрюваних. Тоді арештували лише одного. 43-річний рівнянин на засідання не з’явився, його оголосили в загальнодержавний розшук.

43-річний рівнянин на засідання не з’явився, його оголосили в загальнодержавний розшук. ️Рівненська міграційна поліція спільно із одеськими колегами встановили його місце перебування і виявили в одному із готелів Одеси.

️Рівненська міграційна поліція спільно із одеськими колегами встановили його місце перебування і виявили в одному із готелів Одеси, йдеться в повідомленні. Найближчі два місяці слідства чоловік проведе в СІЗО. Найближчим часом поліція проводитиме щодо нього слідчі дії.

За скоєне підозрюваним може загрожувати позбавлення волі на строк до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років, також можлива конфіскація майна.

Читайте також: «Покарали 19-річного волинянина, який порвав Прапор України»

Реклама Google

Telegram Channel