Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Експортують до Китаю та ЄС: як фірма на Рівненщині легально добуває бурштин (Відео)

Каже, що вчаться в китайців.

Фото: Суспільне Рівне.

Експортують до Китаю та ЄС: як фірма на Рівненщині легально добуває бурштин (Відео)

У 2022 році компанія вже відправила в країни Євросоюзу та у Китай вісім партій сонячного каменю

Група компаній, які офіційно займаються видобутком та переробленням напівдорогоцінного каменю на Рівненщині, від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну вийшла на рівень експорту. У 2022 році в країни Євросоюзу та у Китай вже відправили вісім партій легально видобутого рівненського бурштину. Про це в етері марафону Суспільне. Спротив розповів заступник директора Amber Galbin Group Ян Федосюк.

Група компаній Amber Galbin Group восени 2022 року представила себе на міжнародній виставці Amberif у Гданську, зазначив Ян Федосюк.

«Ми розуміли, що експорт — це завжди краще і дорожче. Тож промоніторили ситуацію на ринку й організували наш перший виїзд. За результатами міжнародної виставки ми розробили стратегію маркетингу на наступні півтора року і тепер рухаємось по ній далі», — розповів він.

У 2022 році компанія вже відправила в країни Євросоюзу та у Китай вісім партій легального рівненського бурштину.

«Щодо китайців, то вони є особливими поціновувачами сонячного каміння, особливо українського. Китайці цікавляться, хочуть його купувати та співпрацювати. Можливо, через те, що бурштин зараз у них в тренді, але наскільки я орієнтуюсь, то китайці просто майстри своєї справи», — зауважив Ян Федосюк.

Він додав: у планах продовжувати співпрацю з Китаєм, а також перебирати їхній досвід обробки бурштину.

«Ми будемо далі з ними співпрацювати, вчитися самостійно перероблювати сонячне каміння, адже наша основна ціль — продавати вироби. Ми плануємо розширювати наше виробництво, хочемо стати найбільшою бурштиновою компанією у світі», — пояснив заступник директора Amber Galbin Group.

За словами Яна Федосюка, закон про легальний видобуток бурштину на Рівненщині вже запрацював. «Це можна побачити на прикладі нашої компанії», — додав він.

За словами Яна Федосюка, закон про легальний видобуток бурштину на Рівненщині вже запрацював. «Це можна побачити на прикладі нашої компанії», — додав він.

«Вважаю, потрібно вже змінювати риторику, як мінімум. Бурштин у країні вже легалізований. Зараз залишається тільки доопрацьовувати закони у цьому напрямку. Ми будемо усіма силами намагатись комунікувати з державними органами для того, щоб покращувати роботу у загальному, можливо, десь мінімізувати якусь бюрократію, можливо, щось оптимізувати чи об'єднати щось. Ми відкриті та готові до співпраці. З часом все налагодимо», — сказав заступник директора компанії.

Читайте також: «Бурштин України» із янтарною ділянкою у 40 га продали за вартість квартири»

Реклама Google

Telegram Channel