Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Зеленський у США передав Байдену нагороду від українського воїна

Глава Білого дому – українському Президенту: «Незаслужено, але дуже дякую».

Фото із сайту snn.com.

Зеленський у США передав Байдену нагороду від українського воїна

Несподіваний візит Президента до Сполучених Штатів вийшов  дуже яскравим, деякі експерти називають його доленосним

Це був перший візит Володимира Зеленського за кордон з початку повномасштабного вторгнення росії. Символічно, що за океан, на американському військовому літаку, до речі, наш глава держави полетів після того, як побував у «гарячому» Бахмуті на Донбасі, де точаться важкі бої. Там він вручив нагороди бійцям.

Український лідер мав тривалу зустріч із Президентом США Джо Байденом, а також виступив перед Конгресом. Таку честь раніше мали лише два українські президенти – Віктор Ющенко та Петро Порошенко. Промову Володимира Зеленського назвали блискучою (конгресмени під час його промови 21 раз довго аплодували стоячи). Фактично всі американські видання написали про це на своїх перших шпальтах. Кілька з них процитували у заголовках такі слова нашого Президента: «Допомога – це не благодійність», наголосивши на тому, що українці захищають увесь вільний світ.

Підсумком візиту став новий потужний пакет військової допомоги Києву від Вашингтона. Підтверджено також відправку в Україну протиракетного комплексу «Patriot», навчання на якому незабаром розпочнуть українські воїни.
Було багато і зворушливих моментів, які залишаться в підручниках історії наших держав. Так, у ході зустрічі із  Джо Байденом Володимир Зеленський подарував главі Білого дому відзнаку «Хрест бойових заслуг» від українського капітана.

Промову Володимира Зеленського назвали блискучою (конгресмени під час його промов 21 раз довго аплодували стоячи). 

– Один хлопець, який дійсно герой, справжній капітан, попросив мене передати його нагороду Президентові Байдену. Він дуже хоробрий, і він сказав: «Передайте це дуже хороброму резиденту», – і я хочу передати вам цей

«Хрест бойових заслуг», – зазначив Зеленський.

Байден подякував Зеленському і заявив, що у відповідь надішле українському капітану командну монету США.
– Незаслужено, але дуже дякую. Ну, у нас тут є традиція, і я йому її передам. У мого сина, який воював в Іраку, є те, що називають командною монетою. Ви бачили ті монети, які ми отримуємо на полі бою? Я подбаю про те, щоб він (український воїн. – Ред.) отримав таку. Дякую вам, – наголосив Джо Байден.

Сполучені Штати ще раз заявили, що підтримуватимуть Україну стільки, скільки треба. Разом – до Перемоги! 

Василь КІТ.

Читайте також на volyn.com.ua: «Forbes опублікував рейтинг найбагатших українців: головний волинянин Ігор Палиця – на 44-му місці».

Реклама Google

Telegram Channel