Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Віталій Скакун, аби затримати окупантів, підірвав міст разом із собою

Завдяки його самопожертві колона ворожої техніки не пройшла...

Фотоколаж із сайту armyinform.com.ua.

Віталій Скакун, аби затримати окупантів, підірвав міст разом із собою

Місце його героїчного вчинку знайоме багатьом, хто їздив відпочивати на Азовське море

Це невеликий міст неподалік Генічеська Херсонської області. Під ним вода виходить на поверхню, утворюючи велике болото. Якщо танк упаде в цю жижу, він із неї просто не вибереться. Тому наші військові вирішили знищити міст, щоб перепинити шлях танковій колоні. 24 лютого, у перші години після нападу, 25-річний морпіх Віталій Скакун заклав вибухівку, але не встиг відійти, як пролунав вибух. Щоправда, він не зруйнував міст повністю. Але ворогу довелося зупинитися і витратити багато часу, щоб якось по ньому проїхати. «Мужній вчинок Віталія Скакуна значно уповільнив просування ворога, що дало змогу підрозділу передислокуватись та організувати оборону», – повідомили в Міністерстві оборони України.

24 лютого, у перші години після нападу росії, 25-річний морпіх Віталій Скакун заклав вибухівку, але не встиг відійти, як пролунав вибух.

Віталій – родом із Бережан Тернопільської області. За словами сусідів, минулого року він підписав контракт із 35-ю бригадою. Його батько, який недавно помер від важкої хвороби, раніше працював дільничним міліціонером, мати – заступником директора школи. Нещодавно мама поїхала до Італії на заробітки. Віталик мав старшу сестру. Був добрий за вдачею, ніколи ні з ким не конфліктував. «Не було такого, щоб ішов мимо і не привітався. Завжди приходив допомагати своїй бабусі… Шкода, що опав такий молодий цвіт. Шкода, що така страшна біда прийшла до нас в Україну», – кажуть про воїна місцеві жителі.

…Президент Володимир Зеленський підписав указ про присвоєння Віталієві Скакуну звання Героя України. Вчинок цього Воїна став одним із перших яскравих пазлів у загальній картині масового спротиву України російській навалі. 

Наталка ЧОВНИК.

Telegram Channel