Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
В очікуванні свята: підбірка найкращих рецептів (Фото)

Волинь-нова

В очікуванні свята: підбірка найкращих рецептів (Фото)

Господиням хочеться, аби новорічне меню було різноманітним і трішки ексклюзивним, відповідало смакам членів сім’ї і водночас містило страви, які б задобрили символ року. Але не захаращуйте святковий стіл кількістю наїдків. Продумайте все заздалегідь  і обмежтеся 3–4 основними стравами, плюс фрукти, овочі, солодощі

«Самоцвіти»

 

 Салат вийде гарним та яскравим! Його смак і зовнішній вигляд оригінальні, тож він чудово впишеться у святкове меню

Інгредієнти: 400 г курячого філе, 1 невелика червона цибулина, 2 помідори, 4 варені яйця, 100 г твердого сиру, 3–4 ківі, майонез, зерна граната для оздоблення.

Приготування. Яйця потерти на тертці з великими отворами, відварене куряче філе порізати кубиками. Помідори й цибулю також подрібнити кубиками. Додати потертий твердий сир, посолити та заправити майонезом. Викласти салат у роз’ємне кільце та утрамбувати ложкою. Зверху висипати шматочки ківі та зерна граната. Перед подачею на стіл зняти роз’ємне кільце. 

Читайте також: Синоптики здивували оновленим прогнозом на Новий рік.

Рулет із курячого філе з беконом та сиром

 

 Закуска стане окрасою святкового столу

Інгредієнти: 0,5 кг курячої грудинки, 200 г бекону, 200 г плавленого сиру, 1 ст. л. олії, чорний мелений перець та сіль – за смаком.

Приготування. Філе відбити, посолити й поперчити. На кожен шматочок курятини покласти по тонкій скибочці бекону та плавленого сиру. Згорнути рулетиком і скріпити зубочисткою, щоб при запіканні вони не розпалися (можна також скористатися ниткою, обмотавши нею рулетик). Викласти на змащене деко і запікати у розігрітій до 200°С духовці протягом 20–25 хвилин. Подавати, порізавши рулет на тонкі скибочки.

Закуска з лаваша

 

 Страва готується легко і швидко, без зайвого клопоту. Такий рулет ніколи не залишається поза увагою

Інгредієнти: 2 тонкі лаваші, 1 банка шпротів в олії, 2 варені яйця, 1 плавлений сирок, 1 свіжий огірок, 1 червоний солодкий перець, 100 г майонезу, зелена цибуля.

Приготування. Болгарський перець, очищений від серцевини, й огірок нарізати смужками. Один лист лаваша змастити майонезом, посипати потертим плавленим сиром, накрити другим листом. Його теж змастити майонезом та посипати тертими на дрібній тертці відвареними яйцями. Викласти рядами шпроти, болгарський перець та огірок. Згорнути лаваш рулетиком, замотати у фольгу і на годину помістити в холодильник. Перед подачею нарізати на порційні шматочки.

Печиво «Горішки» 

 

 Залюбки допоможе малеча: готувати власноруч кулінарні шедеври так цікаво!

Інгредієнти: 250 г маргарину, 3 сирі жовтки, 0,5 скл. цукру, 0,5 ч. л. соди, 1 ст. л. оцту, 3–3,5 скл. борошна, ванільний цукор, 1 банка згущеного молока, 200 г масла.

Приготування. Маргарин перетерти з 3 склянками борошна. Додати яєчні жовтки, збиті з цукром, соду, погашену оцтом, ванільний цукор і вимісити м’яке еластичне тісто, при потребі досипаючи трохи муки. З тіста повиліплювати невеличкі кульки (діаметром близько 2 см), розкласти їх у заглиблення форми (змащувати форму не треба, адже в самому тісті достатньо жиру), притиснути кришкою і пекти на газовій конфорці до рум’яного кольору. Готові половинки «горішків» витрусити з форми в миску і накладати нову порцію кульок. Варене й охолоджене згущене молоко збити з маслом, додати дрібку ваніліну, подрібнені волоські горіхи, добре вимішати і начинити цією сумішшю випечені «шкаралупки» та зліпити їх попарно. Якщо посипати готове печиво цукровою пудрою – вдасться створити ефект, ніби горішки притрушені снігом.

Telegram Channel