Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Пожежник Олександр Лабунський спалив  десятки одиниць бойової техніки противника

Лом загинув на полі бою… Йому було 39 років.

Фото із сайту horyn.info.

Пожежник Олександр Лабунський спалив десятки одиниць бойової техніки противника

І став навічно Героєм

До війни він боровся з вогнем у Сарнах, що на Рівненщині, виховував трьох діток, був вірним товаришем. Та все ж марив армією.

Микола Лабунський, батько Олександра, розповідав, що Сашко змалечку мріяв стати військовим, а прикладом для нього був дядько, який усе життя служив. Пройшовши строкову, працював у пожежно-рятувальній частині. Професія була йому до душі: постійно прагнув розвиватись, їздив на змагання, здобував медалі. Здавалося б, дитяча мрія забута… Однак війна нагадала про неї, й Олександр, не вагаючись, став на захист Батьківщини.

– Ми й не намагалися відмовити сина, – згадував батько. – По-перше, він доросла людина, по-друге – з гідним вихованням! 

За плечима Героя – не одна ротація. Побратими дали Олександрові позивний Лом – за першими літерами його прізвища, імені та по батькові. Довгий час служив у Волновасі, ремонтував техніку, був водієм. Потім ніс службу у Мангуші. У січні цього року Лом провів відпустку з дітьми – 18-річним Романом, 15-літнім Ярославом і 12-річною дочкою Мирославою.

– Вони з дружиною розлучились, та це не заважало Сашкові бути хорошим татом, – продовжує Микола Лабунський. – Зараз дітям непросто… Зроблю все, аби замінити їм батька, хоч і розумію, що це неможливо.

Лом загинув на полі бою… Йому було 39 років.

Після лютневого вторгнення росії Олександр Лабунський із побратимами несли службу на Київщині – спочатку під Бучею, потім поблизу Вишгорода. Старший солдат Лабунський виконував обов’язки командира автомобільного відділення реактивної артилерійської батареї.

– За безпосередньої участі Лабунського батарея виконала понад 30 бойових завдань, у результаті яких уражені колони, скупчення живої сили й техніки ворога, – коментують побратими воїна. – Знищені десятки одиниць бойової та спеціальної техніки, особовий склад батальйонних тактичних груп окупантів.

Зранку 14 березня підрозділ реактивної артилерії, будучи на бойовому завданні, потрапив під ворожий обстріл. Лом загинув на полі бою… Йому було 39 років.

– Про те, що син удостоєний звання Героя України, ми дізнались під час церемонії прощання у рідних Сарнах, – додає тато. – Завжди пишатимемось…

Указом Президента України від 19 березня 2022 року № 148/2022 за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, Олександрові Лабунському присвоєно звання «Герой України» (посмертно) з удостоєнням ордена «Золота Зірка».

Анастасія ОЛЕХНОВИЧ, armyinform.com.ua.

Читайте також: Схиляємо голови: біля Бахмута загинув 47-річний сержант із Рівненщини (Фото).

Реклама Google

Telegram Channel