Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Відомий маслозавод оштрафували на 1,6 млн грн за «невершкове» масло

Оце так так!

Фото із сайту amcu.gov.ua.

Відомий маслозавод оштрафували на 1,6 млн грн за «невершкове» масло

«Продукт» було виявлено при перевірці в дитячому спортивно-оздоровчому закладі

Антимонопольний комітет України оштрафував на 1,6 млн грн дочірнє підприємство «Ружин-молоко» (Житомирська область) за неправдиву інформацію, яку підприємство вказувало на упаковках свого продукту – «масла солодковершкового». Про це повідомляє «Дзеркало тижня» з посиланням на пресслужбу АМКУ.

Цей «продукт» було виявлено у 2018 році в одному з дитячих спортивно-оздоровчих закладів Полтавської області. 

«Органи Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та прав споживачів зафіксували факт використання під час приготування їжі для дітей «масла», що на 74% складалося з немолочних жирів. В той час як на упаковці цього продукту виробником зазначався напис «Масло солодковершкове селянське 73%»», – йдеться у повідомленні.

Як пояснили в АМКУ, відповідно до закону, масло вершкове є традиційним молочним продуктом, до складу якого не можуть додаватися жири та білки немолочного походження. Використання під час виробництва масла немолочного (рослинного) жиру створює інший, уже не молочний продукт з меншою собівартістю, ніж у справжнього масла.

Відповідно до закону, масло вершкове є традиційним молочним продуктом, до складу якого не можуть додаватися жири та білки немолочного походження. Використання під час виробництва масла немолочного (рослинного) жиру створює інший, уже не молочний продукт з меншою собівартістю, ніж у справжнього масла.

З точки зору компетенції АМКУ, неправдиві відомості щодо складу продукції та її споживчих властивостей дають можливість її виробнику отримувати неправомірний прибуток та переваги у конкуренції.

Тож дії ДП «Ружин-молоко» було визнано порушенням законодавства про захист від недобросовісної конкуренції, передбаченого, зокрема, статтею 15-1 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції».

Як зазначили в антимонопольному відомстві, за порушення відповідача оштрафовано на 1 644 402 грн.

Читайте також на volyn.com.ua: «Експортують до Китаю та ЄС: як фірма на Рівненщині легально добуває бурштин (Відео)».

Реклама Google

Telegram Channel