Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Більшість українців виступає за повну заборону упц мп

Агентів у рясах розсекретили?

Фото Pxhere.

Більшість українців виступає за повну заборону упц мп

Про це свідчать результати всеукраїнського опитування, яке провів Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) 4-27 грудня 2022 року.

Майже 80% українців вважають, що держава тією чи іншою мірою має втрутитися в діяльність української православної церкви (московського патріархату). Зокрема, серед них 54% вважають, що ця церква має бути повністю заборонена в Україні, передає «Укрінформ».

78% українців вважають, що держава в тій чи іншій мірі має втрутитися в діяльність упц мп. Зокрема, серед них 54% вважають, що ця церква має бути повністю забороненою в Україні.

Як зазначається у повідомленні КМІС, респондентам під час інтерв’ю ставили запитання щодо доцільної політики влади відносно УПЦ МП і пропонували три опції на вибір: від повної заборони до цілковитого невтручання (із розслідуванням лише окремих можливих правопорушень). Також пропонувалася «компромісна» середня позиція, коли церква не забороняється повністю, але над нею встановлюється нагляд і контроль з боку держави.

«78% українців вважають, що держава в тій чи іншій мірі має втрутитися в діяльність упц мп. Зокрема, серед них 54% вважають, що ця церква має бути повністю забороненою в Україні. Ще 24% виступають за дещо «м’якший» підхід, що не передбачає повної заборони, але передбачає встановлення державного контролю та нагляду», – йдеться у повідомленні.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel