Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
У Бразилії – триденна жалоба через смерть Пеле (Відео)

Не стало ікони спорту…

Колаж із сайту telegraf.com.ua.

У Бразилії – триденна жалоба через смерть Пеле (Відео)

Серце єдиного у світі триразового чемпіона світу з футболу (1958, 1962, 1970) Едсона Арантіса ду Насіменту (справжнє ім’я і прізвище Пеле) зупинилося на 83-му році

Бразильська влада оголосила три дні жалоби в країні після смерті короля футболу Пеле.

У вівторок відбудеться хода, під час якої труну Пеле пронесуть через район, де мешкає його 100-річна мати.

Поховають Пеле 3 січня на вертикальному цвинтарі Memorial Necropole Ecumenica, місце на якому Пеле купив багато років тому.

Влада бразильського міста Ріо-де-Жанейро вже вшанувала пам’ять померлого на 83-му році життя легендарного футболіста Пеле: статую Христа-Спасителя підсвітили у кольори бразильського прапору, щоб віддати данину пам'яті триразовому чемпіону світу у складі національної команди країни.

Пеле – єдиний футболіст в історії, який тричі вигравав ЧС як гравець (у 1958, 1962 та 1970 роках).

Серце триразового чемпіона світу Пеле зупинилося на 83-му році. Останні дні життя колишній футболіст провів у клініці «Альберт Ейнштейн», лікарі якої до останнього боролися за порятунок бразильця.

«Клініка «Альберт Ейнштейн» з гіркотою підтверджує звістку про смерть Пеле, зафіксовану 29 грудня о 15:27 (20:27 за київським часом) внаслідок множинної відмови органів внаслідок негативної динаміки раку прямої кишки та клінічного [пацієнта]», – йдеться в офіційному релізі медичного закладу.

Наша довідка:

Пеле – єдиний футболіст в історії, який тричі вигравав ЧС як гравець (у 1958, 1962 та 1970 роках). Загалом за збірну Бразилії він забив 77 голів у 92 іграх. Його рекорд протримався понад 50 років і нещодавно Неймар повторив досягнення легенди.

На клубному рівні Пеле грав за бразильський «Сантос», з яким двічі виграв Кубок Лібертадорес і Міжконтинентальний кубок (1962 і 1963), і американський «Нью-Йорк Космос». Крім того, Пеле був визнаний найкращим футболістом XX століття за версією ФІФА, World Soccer та France Football, а також найкращим спортсменом XX століття за версією МОК.

Читайте також на volyn.com.ua: «Серьожа, ї.аш їх!»: ексфутболіст київського «Динамо» і луцької «Волині» очолив клуб Поворознюка (Відео)».

Реклама Google

Telegram Channel