Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
лукашенко міг надурити путіна з тестами на ковід

Навряд чи кривавий карлик так би ризикував руку лукашенку. Напевне, був ще й експрес-тест на місці.

Фото із сайту ukr.net.

лукашенко міг надурити путіна з тестами на ковід

Оце так так! Добре, що путін інтернет не читає...

Білоруські хакери заявили про злам медичного центру управління справами самопроголошеного президента білорусі, згідно з отриманими документами, олександр лукашенко міг не здавати ПЛР-тестів на коронавірус перед зустріччю з президентом країни-агресора володимиром путіним.

Про це інформує «Українська правда» з посиланням на видання російське «Meduza» та білоруське «Зеркало».

Хакери, які називають себе «Об’єднаним штабом опору›, виклали у відкритий доступ більше ніж 70 файлів, які є електронними варіантами довідок про ПЛР-тестування на коронавірус на ім’я олександра лукашенків та його сина миколи.

Білоруське видання «Зеркало» визнало документи справжніми. Воно пише, що кожен файл має QR-код, при переході за яким з’являється офіційний сайт медцентру управління справами Лукашенка, де показано таку саму довідку, її можна завантажити у PDF-форматі.

Довідки охоплюють період із квітня 2021 до кінця грудня 2022 року. Майже всі вони були видані перед зустрічами лукашенка з путіним (до вересня 2021 року було достатньо одного тесту, після – два і більше).

Довідки охоплюють період із квітня 2021 до кінця грудня 2022 року. Майже всі вони були видані перед зустрічами лукашенка з путіним (до вересня 2021 року було достатньо одного тесту, після – два і більше).

Довідки видавали також на ім’я сина лукашенка. З них можна зробити висновок, що батько брав його із собою на більшість зустрічей із путіним. Офіційно це не афішувалося.

Аналіз документів засвідчує, що довідки містять низку нестиковок. Зокрема, у результатах тестів лукашенка трапляються два різні номери паспорта, а в тестах миколи лукашенка – три (один із них збігається з номером паспорта, зазначеним у довідках його батька).

Крім того, олександр і микола лукашенки нерідко отримували довідки в один день і час. Іноді дати тестів змінювалися, а час взяття аналізу і видачі документа залишався колишнім.

У багатьох довідках збігаються час тестування і час видачі довідки, хоча для отримання результату ПЛР-тесту потрібен час. Як мінімум в одному документі дата видачі довідки випереджає дату проведення тестування.

Таким чином, «Об’єднаний штаб опору» припустив, що насправді лукашенко міг не здавати ці ПЛР-тести.

Передісторія:

Ще у 2020 році лукашенко стверджував, що безсимптомно на ногах переніс коронавірус.

На початку липня 2020 року лукашенко заявляв, що в країні коронавірус перемогли.

Він дотримується позиції, що Covid-19 – це «психоз», якому піддалося світове співтовариство. За його словами, в країні люди помирають від різних супутніх хвороб, а не від коронавірусу.

У той же час путін після початку пандемії різко скоротив кількість контактів і особистої участі в заходах.

Читайте також на volyn.com.ua: «лукашенко зробив себе... путіним».

Реклама Google

Telegram Channel