Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Фейгін: «Один із полонених росіян із якоїсь глухої діри сказав: «А що поганого в туалеті надворі?»

Фейгін: «Ідіоти навіть не розуміють, що комфорт – це лише результат прогресу. Люди раніше в печерах жили, можна повернутися до цього стану».

Фото: Mark Feygin / Facebook.

Фейгін: «Один із полонених росіян із якоїсь глухої діри сказав: «А що поганого в туалеті надворі?»

Фейгін розповів, що нещодавно дивився інтерв'ю з одним із захоплених в полон в Україні російських військовослужбовців, який говорив про туалети в Росії

У російському суспільстві тривалий час насаджували політику «соціального зниження», тому багато громадян узагалі не прагнуть комфортного життя і вважають нормою, коли, наприклад, туалет розташований на вулиці. Про це в інтерв'ю головній редакторці інтернет-видання «ГОРДОН» Олесі Бацман сказав російський юрист, блогер Марк Фейгін.

«Мені здається, що «русский мир» можна охарактеризувати однією фразою – «очко надворі», – сказала журналістка.

Фейгін розповів, що нещодавно дивився інтерв'ю з одним із захоплених в полон в Україні російських військовослужбовців, який говорив про туалети в Росії (блогер сказав, що інтерв'ю записав Володимир Золкін, насправді це інтерв'ю Любомира Ференца з полоненим російським окупантом Денисом Проніним із Тамбовської області, його опубліковано в YouTube).

«Військовослужбовець із якоїсь глухої діри сказав: «А що поганого в тому, що туалет надворі?» – «Ну як? Дупі холодно». – «Зате не пахне в хаті». Ось ви розумієте, який це рівень? Я думаю: «Ех ти, це ж яка освіта в тебе?» Треба обов'язкова середня. Відчуття етичні, естетичні, звідки вони навіяні? Вам хтось це все розповів? Я просто намагаюсь зрозуміти. А це соціальне пониження. Їх перевели на цей розряд, і вони вважають, що так жити добре», – сказав Фейгін.

«А це соціальне пониження. Їх перевели на цей розряд, і вони вважають, що так жити добре», – сказав Фейгін.

В інтернеті можна знайти багато відео, у яких жителі Росії розповідають, що жити без зручностей непогано, адже поряд – красива природа, продовжив блогер.

«Скільки завгодно ви знайдете російських відео, де кажуть: «Та ми як живемо! Дерев'яний будинок, тут річка Кама тече. Так, туалет надворі, так добре! Улітку взагалі спекотно. Які кондиціонери? Ми навіть не знаємо, що це таке». Ідіоти навіть не розуміють, що комфорт – це лише результат прогресу. Люди раніше в печерах жили, наскельні написи, малюнки [робили], живих тварин жерли, бо вогню не було. Можна повернутися до цього стану. Архаїка, вона це припускає. І їм ще кажуть [російські пропагандисти], що «архаїка – це добре, ви довго живете взагалі, потрібно осмислено померти». Ну, якщо ось у такому ціннісному орієнтирі «русский мир» перебуває – ок», – сказав Фейгін.

2022 року в Росії за межею бідності жило приблизно 17,2 млн осіб (11,8% населення), повідомило агентство «Інтерфакс» із посиланням на дані Росстату. Це означає, що їхні доходи, за офіційними даними, нижчі за прожитковий мінімум, наприкінці 2022 року в Росії він становив 13 919 руб. (за курсом НБУ це орієнтовно 7 тис. грн).

Агентство РБК 2019 року повідомляло з посиланням на дані Росстату (новіших даних знайти не вдалося), що в Росії більше ніж у 22% домогосподарств немає доступу до централізованої каналізації: 16,8% користуються системою труб у вигрібні ями, а у 5,8% населення системи каналізації немає.

Заступник директора центру управління ЖКГ Російської академії народного господарства та державної служби Євген Блех сказав у коментарі агентству, що сільське населення в Росії живе без каналізації, нормального водогону і часто без централізованого газопостачання. «Усі ЖКГ, що в містах, що в сільській місцевості, фінансують за залишковим принципом. Так було, є і буде багато років», – зазначив він.

Читайте також:«Куплю собі машину ох*єнну»: росіянка мріє, щоб її чоловіка вбили в Україні (Відео)

Реклама Google

 

Telegram Channel