Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
Сьогодні на Рівненщині вимикатимуть світло: графік на 8 січня

Фото: Слово і Діло.

Сьогодні на Рівненщині вимикатимуть світло: графік на 8 січня

Ситуація динамічна - можливі екстрені відключення поза графіком

Для зручності споживачів «Рівнеобленерго» оприлюднює графіки погодинних відключень електричної енергії.

Внаслідок пошкодження об’єктів енергетичної інфраструктури в енергосистемі України та Рівненської області зберігається дефіцит потужності.

НЕК «Укренерго» доводить ПрАТ «Рівнеобленерго» ліміти споживання електричної енергії на область, перевищення якого не допускається.

ПрАТ «Рівнеобленерго» згідно з доведеними величинами потужності розробляє графіки стабілізаційних відключень.

В обленерго просять звернти увазу:

  • у випадку зростання навантаження на мережі та необхідністю обмежити потужність, за командою диспетчера НЕК «Укренерго» про екстрене зниження потужності, можуть застосовуватися додаткові обмеження електропостачання.
  • у випадку значного перевантаження мереж можливі аварійні відключення поза графіком. В зв’язку з цим може змінюватися і тривалість відключень.
  • графіки не застосовуються до об’єктів критичної інфраструктури й споруд, які заживлені від тих самих мереж, що й ці об’єкти.

Час відключення та відновлення електропостачання може відрізнятись від заявленого у графіку на 10-20 хвилин. Таке відхилення пов’язане із технологічним процесом перемикання черг диспетчерами «Рівнеобленерго».

 Графік погодинних відключень у Рівненській області

 Графік погодинних відключень у м. Рівне

З метою забезпечення надійного і якісного надання послуг з електропостачання ПрАТ „Рівнеобленерго» здійснює капітальний та поточний ремонт електрообладнання, проводить чистку трас ліній електропередачі. Виконання вищеописаних робіт неможливе без тимчасового знеструмлення електрообладнання та мереж.

У випадку значного перевантаження на мережі можливі аварійні відключення поза графіком. В зв’язку з цим може змінюватися і тривалість відключень.

В обленерго перепрошують за тимчасові незручності і нагадують, що це робиться, в першу чергу заради безпеки населення.

 Планові ремонтні роботи

 Аварійні відключення

На виконання вимог Кодексу систем розподілу та Правил роздрібного ринку електричної енергії ПрАТ «Рівнеобленерго» надає інформацію щодо аварійних перерв в електропостачанні споживачів.

Однією із основних причин аварійного відключення обладнання ПрАТ «Рівнеобленерго» є несприятливі погодні умови. Рівненська область займає одне з перших місць по Україні за частотою виникнення небезпечних метеорологічних явищ, кількість яких в останні 10-15 років коливається зі стійкою тенденцією до збільшення. Основними періоди коли виникають такі явища є грозовий та осінньо-зимовий періоди.

Фахівці ПрАТ «Рівнеобленерго» постійно докладають усі зусилля для оперативного відновлення електропостачання та усунення наслідків стихій. Також ПрАТ «Рівнеобленерго» звертається до споживачів з проханням бути максимально уважними та обережними під час перебування поруч з електричними лініями та обладнанням, не намагатися самостійно відновлювати електропостачання та у випадку виявлення пошкодження обладнання негайно телефонувати до кол-центру компанії.

Читайте також: Оленю Борису з Рівненщини подарували символ України (Відео).

Реклама Google

Telegram Channel