Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Народний синоптик з Волині дав прогноз на січень і лютий

Зима не буде лютою.

Фото: comments.ua.

Народний синоптик з Волині дав прогноз на січень і лютий

Згідно із спостереженнями народного синоптика із Каменя-Каширського Володимира Деркача, цьогорічна зима буде неоднорідна

Так, короткочасні (3-5 днів) досить холодні періоди  швидко змінюватимуться потеплінням, повідомляє газета «Полісся». У січні на холод слід очікувати наприкінці першої декади і на початку другої, наприкінці другої і на початку третьої десятиденки; у лютому — у середині першої третини місяця, наприкінці другої і під кінець третьої.

СІЧЕНЬ

Перші дні нового року видадуться напрочуд теплими і сухими. А ось із середини першої декади слід очікувати опадів. Температура повітря почне знижуватися. Вночі майже постійно буде «мінус», правда незначний. Вдень здебільшого «плюс» або близько нуля.

Друга десятиденка розпочнеться посиленням опадів з перервою на 1-2 дні. Стане прохолодніше, але без сильних морозів. Лише під кінець декади температура суттєво знизиться, але не надовго — 2-3 дні.

Останній декаді буде властива часта зміна погоди. На початку на 1-2 дні слід чекати похолодання. Далі щось схоже на коротку відлигу. Потім температура знову знизиться, але суттєвого похолодання не буде. Опади для цього періоду досить часті, але незначні.

Короткочасні (3-5 днів) досить холодні періоди  швидко змінюватимуться потеплінням.

ЛЮТИЙ

На початку останнього місяця зими — слабкі опади. Ближче до середини першої декади вони переростуть в інтенсивні. У цей період зима покаже свій характер — 2-3 дні будуть досить холодними. Під кінець першої десятиденки дещо потепліє, опади припиняться.

Друга декада збереже тенденцію повільного підвищення температури. Невеликі опади не зіпсують загальної картини. Температурні показники: невеликий «мінус» вночі і практично близько нуля вдень.

Третя декада продовжить тенденцію нічних «мінусів» і переважно «плюсів» вдень. Хоча середина цієї десятиденки упродовж 2-4 днів ще нагадає про зиму. Але вдень уже відчуватиметься подих весни.

Читайте також: Волинський обласний гідрометцентр має нового керівника.

Реклама Google

Telegram Channel