Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Приватизацію «Волиньторфу» скасували

Є рішення уряду.

Фото з відкритих джерел.

Приватизацію «Волиньторфу» скасували

На сьогодні торф’яними брикетами лише у Волинській області опалюють понад 6494 заклади бюджетної та комунальної сфер

Державне підприємство «Волиньторф» виключили із переліку об’єктів малої приватизації. Відповідне рішення уряд ухвалив 10 січня. Про це повідомила народна депутатка з Волині Ірина Констанкевич.

«Приватизація «Волиньторфу» скасована! Уряд ухвалив це рішення.... важливо, що усі наші аргументи обласної ради, адміністрації й керівника підприємства враховані», – наголосила нардепка.

Згідно з документом, єдиний майновий комплекс «Волиньторфу» передали зі сфери управління Фонду держмайна до сфери управління Міністерства енергетики України.

Згідно з документом, єдиний майновий комплекс «Волиньторфу» передали зі сфери управління Фонду держмайна до сфери управління Міністерства енергетики України.

Раніше Міністерство енергетики України ініціювало припинення процедури приватизації державного підприємства «Волиньторф». Щоб зупинити приватизацію до урядовців неодноразово зверталася не лише профспілка, а й Волинська обласна рада і місцеві органи самоврядування. Також торік на початку вересня на зустрічі з керівником регіонального відділення Фонду державного майна України по західних областях Волинська ОВА наполягала на виключенні «Волиньторфу» з переліку об’єктів на приватизацію.

«Волиньторф» – одне з найбільших державних підприємств торф’яної галузі України, яке забезпечує паливом значну кількість населення та об’єктів соціальної інфраструктури. На сьогодні торф’яними брикетами лише у Волинській області опалюють понад 6494 заклади бюджетної та комунальної сфер (це школи, дитячі садки, медичні заклади, санаторії, поштові відділення тощо). Майже в усіх цих закладах встановлено сучасні енергоощадні твердопаливні котли, що дало змогу відмовитися від споживання природного газу та суттєво зекономити кошти державного та місцевих бюджетів.

Читайте також: «У місті на Волині люди не можуть приватизувати ділянки, де роками обробляють городи»

Реклама Google

Telegram Channel