Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
Британія відправить в Україну танки Challenger 2 і додаткові артсистеми

Основний бойовий танк сухопутних військ Великої Британії Challenger 2.

BULFORD, ENGLAND - SEPTEMBER 24: Challenger 2 main battle tank is displayed for the families watching The Royal Tank Regiment Regimental Parade, on September 24, 2022 in Bulford, England. The Parade celebrates the achievements of the Regiment in 2021 and 2022 and serves to thank the families who have supported those who have been deployed throughout this period. (Photo by Finnbarr Webster/Getty Images) (Photo by Finnbarr Webster/Getty Images)

Фото: Getty Images.

Британія відправить в Україну танки Challenger 2 і додаткові артсистеми

Раніше про те, що Британія відправить в Україну танкову ескадрилью і відповідне рішення прем'єр-міністра Великої Британії, повідомило британське видання The Independent

Британія надасть Україні танки Challenger 2 та додаткові артилерійські системи. Про це повідомив прем’єр-міністр Сполученого Королівства Ріші Сунак у розмові з президентом України Володимиром Зеленським у суботу, 14 січня. Відповідну інформацію оприлюднено на сайті британського уряду, інформує Суспільне.

Лідери також привітали інші міжнародні зобов’язання в цьому ключі, зокрема пропозицію Польщі надати роту танків Leopard, йдеться у повідомленні.

«Прем’єр-міністр підкреслив, що він і весь уряд Великої Британії будуть інтенсивно працювати з міжнародними партнерами, щоб швидко надати таку підтримку, яка дозволить Україні скористатися їхньою перевагою, виграти цю війну та забезпечити тривалий мир», — зазначили в уряді Великої Британії.

За даними видання, незабаром до Східної Європи буде доставлено групу з чотирьох танків Challenger 2, а через деякий час Британія відправить ще вісім танків.

https://suspilne.media/358908-britania-vidpravit-v-ukrainu-tanki-challenger-2-i-dodatkovi-artilerijski-sistemi/

«Прем’єр-міністр чітко дав зрозуміти, що Велика Британія має дотримуватися своїх зобов’язань перед Україною, і це включає забезпечення критично важливого обладнання для захисту та зміни рівняння на полі бою», — розповіло журналістам джерело на Даунінг-стріт.

Що відомо про передачу танків Україні

11 січня президент Польщі Анджей Дуда під час зустрічі президентів Люблінського трикутника у Львові повідомив, що Польща передасть Україні роту німецьких важких танків Leopard. Від початку повномасштабної збройної агресії Росії проти України Польща передала Україні озброєння і техніки приблизно на 10 млрд злотих (понад 2,2 млрд доларів).

На брифінгу після зустрічі президент Володимир Зеленський зазначив, що очікує на передачу танків й від інших союзників України.

Секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі телемарафону на Суспільному заявив, що українські захисники зможуть освоїти передані західними партнерами танки Leopard за лічені тижні.

9 січня видання Sky News із посиланням на власні джерела повідомило, що Велика Британія вперше з початку повномасштабного вторгнення Росії розглядає можливість надання Україні 10 бойових танків Challenger 2.

12 січня Міністерка оборони Німеччини Крістін Ламбрехт заявила, що не виключає передачу Україні основних бойових танків Leopard 2, однак країна здійснить такий крок лише у співпраці з іншими союзниками.

13 січня міністр збройних сил Франції Себастьєн Лекорню повідомив, що у Франції планують доставити в Україну важкі бронетранспортери AMX-10 RC, які також класифікуються як колісні танки, протягом двох місяців. Також буде організовано навчання українських військових з експлуатації цієї бронетехніки.

Читайте також: «Україна отримає роту танків Leopard, – президент Польщі»

Реклама Google

Telegram Channel