Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Експерт розповів, скільки батарей Patriot потрібно Україні, щоб закрити небо

Фото: ТСН.

Експерт розповів, скільки батарей Patriot потрібно Україні, щоб закрити небо

Західні партнери активізували військову допомогу Україні, до якої ввійшли системи ППО Patroit. Аби закрити небо, нам потрібно в кілька разів більше батарей, ніж ми нині отримаємо, але початок покладено потужний

Про це розповів військовий експерт, полковник запасу ЗСУ та льотчик-інструктор Роман Світан. Він переконаний, що війна з Росією триватиме близько 10 років, і продовжиться з тими країнами, на які вона розпадеться, повідомляє 24 Канал.

За словами Світана, для того, щоб повністю закрити небо над Україною потрібно 2 комплекси ППО Patriot. Один такий комплекс налічує 8 — 9 батарей. Загалом Україна потребує від 16 до 18 батарей Patriot, вважає спікер.

«Поки що нам передають три. Тому можна розраховувати, що ці три батареї прикриють, наприклад, площу з великим населеним пунктом. Хоча б 1 – 2, можливо, 3 аеродроми візьмуть під контроль», – зауважив військовий експерт.

Для того, щоб повністю закрити небо над Україною потрібно 2 комплекси ППО Patriot. Один такий комплекс налічує 8 — 9 батарей. Загалом Україна потребує від 16 до 18 батарей Patriot, вважає спікер.

Він додав, що початок гарний, але Україна потребує, як мінімум, в 6 разів більше таких батарей.

Світан підкреслив, що будь-яка ППО повинна бути багато ешалонованою. Вона має починатися з мобільних вогневих груп, тобто з кулеметів, «зеніток», ПЗРК армійського рівня, і закінчуватися тими ж Patriot.

«Однак хотілося б більше, ППО DHAAD, ізраїльські «Хец», але я не думаю, що такого рівня зброю нам передадуть. Дякуємо хоча б за Patriot. Три батареї – це дуже добре на старті. Я гадаю, що протягом року ми отримаємо хоча б один комплекс і розвернемо на його базі хорошу систему протиповітряної оборони», – повідомив військовий.

Читайте також: У білорусі вдруге за місяць у російського МіГ-31К загорівся двигун: місцеві жителі чули вибух.

Реклама Google

Telegram Channel