Курси НБУ $ 41.06 € 45.50
Нафтову компанію націоналізували за відмову передати нафтопродукти армії – Офіс президента

Шурма: «Усе абсолютно прозоро і не треба спекулювати на законі про воєнний стан».

Фото: Ростислав Шурма / Facebook.

Нафтову компанію націоналізували за відмову передати нафтопродукти армії – Офіс президента

В іншому випадку вона становила ризик для національної безпеки

Єдиною причиною вилучення у листопаді 2022 року у держвласність кількох українських підприємств була загроза національній безпеці. Про це заступник глави Офісу президента України Ростислав Шурма повідомив 18 січня на Всесвітньому економічному форумі у Давосі (Швейцарія), передає «ГОРДОН» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

За його словами, у випадку з вилученням нафтової компанії вона відмовила у постачанні нафтопродуктів українській армії, у випадку моторобудівної компанії – це підприємство постачало двигуни країні-агресору.

«Єдина причина, чому було застосовано закон про воєнний стан щодо окремих компаній, – величезний ризик для національної безпеки. Усе абсолютно прозоро і не треба спекулювати на законі про воєнний стан: він застосовуватиметься лише у випадках ризику національній безпеки. І застосовуватиметься негайно», – наголосив Шурма.

«Усе абсолютно прозоро і не треба спекулювати на законі про воєнний стан: він застосовуватиметься лише у випадках ризику національній безпеки. І застосовуватиметься негайно», – наголосив Шурма.

Заступник глави ОП додав, що завод із будівництва вантажівок, який також було передано державі, протягом 10 років або не виробляв військових вантажівок, або виробляв їх в обсязі кількох десятків, тоді як українська армія – це 40 тис. вантажівок.

У своєму виступі заступник глави ОП не озвучив конкретних назв компаній. Однак 7 листопада стало відомо, що влада ухвалила рішення про примусове відчуження у власність України акцій п'яти компаній: «Укрнафти», «Укртатнафти», «Мотор Січі», «АвтоКрАЗа» і «Запоріжтрансформатора».

Читайте також: «Ніхто із влади не спілкується з Коломойським»

Реклама Google

Telegram Channel