Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Опозиціонер оцінив ймовірність наступу з Білорусі: може бути 2 напрямки

У розвідці США теж не бачать ознак того, що Білорусь має наміри, планує та готує вторгнення на територію України.

Фото ілюстративне.

Опозиціонер оцінив ймовірність наступу з Білорусі: може бути 2 напрямки

Режим самопроголошеного президента Білорусі Алєксандра Лукашенка змушує українців бути готовими до повторного наступу із боку Білорусі. Проте всі залякування із боку противників – це лише провокації

Про це 24 Каналу розповів білоруський опозиціонер Павло Латушко. За його словами, може бути зосереджено два напрямки наступу на територію України

Який план дій 

Павло Латушко пояснив, що один із можливих шляхів вже знайомий росіянам. Це напрямок із Гомеля, де через Чорнобильську зону входили 24 лютого Збройні сили Росії, коли Лукашенко відкрив кордон і пустив російських солдатів з агресією в Україну, – зауважив він.

Опозиціонер нагадав, що саме під час цієї операції росіяни атакували спершу Бучу, Гостомель, Ірпінь, а потім Київ.

За його словами, інший напрямок – західний із Бресту для того, щоб відрізати шляхи постачання озброєння із Заходу.  Проте наразі ударного групування поки немає.

Павло Латушко розповів, куди можуть дістатися вороги під час повторного наступу з Білорусі: дивіться відео.

Плани ворогів

Павло Латушко заспокоїв, що сценарій прямого вторгнення в Україну з метою досягнення якихось територіальних цілей навіть в Кремлі й не розглядаються. На його думку, розповідаючи про можливий повторний напад з боку Білорусі мовиться про ймовірні локальні конфлікти. Також це робиться для провокування ситуації на кордоні, щоб максимально зосередити велике групування Збройних Сил України вздовж північного кордону.

На жаль, ЗСУ через агресивну політику режиму Лукашенка вимушені реагувати на цю ситуацію та тримати резерви на північному напрямку,– розповів він.

На його думку, саме це і є головним показником того, яку нині відіграє роль режим Лукашенка.

Чи очікувати зараз вторгнення з Білорусі

18 січня у Росії та Білорусі після українських навчань почались чергові спільні навчання Росії та Білорусі.

У Генштабі ЗСУ повідомили, що росіяни та білоруси відпрацьовують практичні завдання із взаємодії повітряного та сухопутного компонента в наступальних операціях Зокрема вчора через ці навчання по всій території України оголошували повітряну тривогу, адже в небо Білорусі злетіли винищувачі.

У Генштабі також повідомили, що станом на ранок 19 січня наступальних угруповань на Півночі не сформовано. У розвідці США теж не бачать ознак того, що Білорусь має наміри, планує та готує вторгнення на територію України. Проте США «поділяє» занепокоєння щодо тісної взаємодії російських і білоруських сил.

Читайте також: «Яка ситуація на волинському кордоні з білоруссю на ранок 20 січня».

Реклама Google


 

Telegram Channel