Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Плоди богів, що продовжують молодість: найкращі рецепти страв з апельсинами (Фото)

Смачного!

Фото Pixabay.

Плоди богів, що продовжують молодість: найкращі рецепти страв з апельсинами (Фото)

Апельсини здавна називали «золотими яблуками», вкраденими Геркулесом у небожителів. У світі налічується понад 600 видів цього цитрусового, а 85% зібраних плодів використовують для виробництва апельсинового соку, що є найпопулярнішим у світі. Проте годиться цей фрукт не лише для цього, він має широке застосування в кулінарії: від салатів і десертів – до гарячих м’ясних страв

Салат «Екзотика» 

 

 Інгредієнти: 1 відварене або запечене куряче філе, 1 червона цибулина, 2 ківі, 1 великий помідор, 1 апельсин, невеличкий качан салату, 3 ст. л. олії, 1 ст. л. білого винного оцту, 1 ч. л. цукру, сіль за смаком.

З трьох апельсинів вичавити сік, четвертий порізами кружальцями.

Приготування. Цибулю поріжте тонкими кільцями і замаринуйте в суміші олії, винного оцту, цукру і такої кількості солі, яка буде потрібна для салату. Злегка помніть її і залиште на кілька хвилин, після чого відіжміть (маринад залиште) і всипте в салатник. Ківі очистіть від шкірки і покрайте впоперек тонкими скибочками. Так само поріжте помідор, а почищену м’якоть апельсина – кубиками. Куряче філе подрібніть упоперек волокон на шматочки завтовшки близько 1 см. Листя салату вимийте, обсушіть і порвіть. Усі інгредієнти перемішайте, заправте маринадом і викладіть на пласку тарілку чи блюдо.

Курка, запечена з апельсинами

 

Інгредієнти: 4 апельсини, 1 середня курка, 3 зубчики часнику, 1 ст. л. меленого коріандру, 75 г меду, 1 ст. л. куркуми, 45 мл оливкової олії, сіль.

Приготування. З трьох апельсинів вичавити сік, четвертий порізами кружальцями. Змішати сік, коріандр, мед, олію та куркуму, додати розтертий часник, сіль. Помиту й підготовлену курку розрізати навпіл уздовж хребта. Залити маринадом і залишити на годину, після чого разом із маринадом перекласти у форму для випічки, зверху обкласти скибочками апельсина і запікати при 185 градусах упродовж години (плюс-мінус 10 хвилин). Ароматне й соковите м’ясо найкраще подавати з гарніром – рисом або картоплею.

Ароматний пиріг

 

 Інгредієнти: для тіста – 4 яйця, 200 г цукру, 200 г борошна, цедра 1 апельсина; для топінгу – 1 великий апельсин, 15 г крохмалю, 30 г цукру, 10 г вершкового масла.

Приготування. Для тіста розділити білки та жовтки, збити з цукром. Потім змішати та додати просіяну муку та цедру. Випікати 30-40 хв при 200 °С. Тим часом видавити з апельсина сік, а м’якуш збити у блендері та протерти через сито. Крохмаль розчинити у половині соку, у іншу половину додати цукор та м’якуш, довести до кипіння, влити туди розчинений крохмаль, покласти масло. Розрізати корж та змастити топінгом.

Домашня фант Фото агенції Associated Press.а

Інгредієнти: 4 великі апельсини, 700 мл води негазованої, 0,5 л води сильногазованої, 1 лимон, 160–200 г цукру.

Приготування. Ретельно помити цитрусові. Зрізати тоненько цедру лимона і трьох апельсинів – без білого пласту. З очищених фруктів вичавити сік. Цедру засипати цукром, влити сік. Негазовану воду закип’ятити, залити нею сік із цедрою і охолодити, після чого поставити напій в холодильник на 4–5 годин. Потім процідити, додати газовану воду і розлити у склянки. Апельсин, що залишився, нарізати кружальцями, зробити в кожній скибочці надріз і прикрасити ними фанту при подачі на стіл.

Цукати

Інгредієнти: 5 апельсинів із товстою шкіркою, 1 скл. цукру, 100 мл води.

Приготування. Ретельно помити апельсини, зняти з них шкірку й порізати її смужками завтовшки пів сантиметра. 1 л води довести до кипіння, всипати покраяні апельсинові шкірочки і прокип’ятити їх протягом 5 хвилин. Так повторити тричі, щоразу беручи свіжу воду, це допоможе позбутися гіркоти. Зі 100 мл води і склянки цукру приготувати сироп і варити в ньому цукати упродовж години на найменшому вогні. Охолодити, вийняти з сиропу, обваляти кожен шматочок у цукрі й викласти на пергамент. Через добу скласти в баночку зі щільною кришкою.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel