Курси НБУ $ 41.40 € 45.14
А вам смакує  алігаторова груша? (Найкращі рецепти з авокадо)

Найкорисніші плоди можна купити взимку, адже зібрані в цю пору року містять у декілька разів більше корисних жирів і вітамінів.

А вам смакує  алігаторова груша? (Найкращі рецепти з авокадо)

Саме такою є друга (хоч і рідше вживана) назва авокадо. Цей продукт усе частіше можна побачити на полицях наших супермаркетів. Він містить практично весь набір корисних жирних кислот і має багатий вітамінно-мінеральний склад. Завдяки своєму нейтральному смаку цей заморський гість відмінно поєднується практично з усіма продуктами

Грецький салат з авокадо

Інгредієнти: 1 авокадо, 5 листів салату латук, 100 г помідорів, 
100 г бринзи, 3 ст. л. оливкової олії, 0,5 лайма, 100 г маслин.

Приготування. Для заправки змішати сік лайма, оливкову олію, сіль і перець. Салат дрібно порвати руками. Авокадо, помідор і бринзу нарізати кубиками, маслини – навпіл. Змішати всі інгредієнти і заправити соусом.

Яйця, запечені в зелених «кошичках»

Інгредієнти: 1 авокадо, 2 яйця, 
2 ст. л. натертого твердого сиру, сіль, перець, зелень – за смаком.

Приготування. Розрізати авокадо на дві частини, вийняти кісточку. Натерти сир і викласти його на дно «кошичків». Акуратно вибити всередину яйце, посолити й поперчити за смаком. Помістити авокадо у форму для запікання і поставити в розігріту до 200 градусів духовку на 10–15 хвилин. Готову страву посипати зеленню і подавати до столу теплою.

Бутерброди з авокадо

Інгредієнти: 1 авокадо, 1/3 ч. л. чорного перцю, 0,5 ч. л. солі, 6–7 скибочок житнього хліба, 1 ч. л. лимонного соку.

Приготування. Розрізати на дві частини фрукт. Ложкою дістати м’якоть і розім’яти за допомогою виделки. Полити лимонним соком. Підсолити і присипати перцем. Кожну скибочку намастити отриманим паштетом. Можна прикрасити зеленню, скибочками помідора чи притрусити кунжутом.

Паста із зеленим соусом

Інгредієнти: 250 г спагеті, 
2 авокадо, 2 ст. л. оливкової олії, 
2 ст. л. лимонного соку, 1 зубчик часнику, твердий сир, сіль та перець – за смаком.

Приготування. Спагеті відварюємо в підсоленій воді до готовності, як зазначено на упаковці. Відкидаємо на друшляк. Авокадо розрізаємо навпіл, виймаємо кісточку, м’якоть нарізаємо кубиками. Часник подрібнюємо. У блендері перемелюємо авокадо і часник до однорідної консистенції. Додаємо сік лимона, сіль, перець, оливкову олію і ще раз добре збиваємо. Спагеті викладаємо на тарілку, зверху поливаємо соусом з авокадо, присипаємо тертим сиром і прикрашаємо зеленню.

Салат «Кубинський»

Інгредієнти: 400–450 г копченого курячого філе, 120 г чорносливу, 
1 авокадо, пучок зелені, 2 свіжі огірки, 90 г фісташок, 3 варені яйця, сіль, майонез.

Приготування. Промитий чорнослив залити окропом і залишити на чверть години. Злити рідину, просушити на рушничку і покраяти кубиками. Так само нарізати яйця, огірки і курятину. Посікти зелень. Подрібнити фісташки. Змішати продукти, посолити, заправити майонезом.

Читайте також: «Затанцює щука з перцем і цибулька з оселедцем!».

Салат «Дует»

Інгредієнти: 400 г вареної чи запеченої курячої грудки, 2 невеличкі чи 1 більше авокадо, сіль, майонез – до смаку.

Приготування. Курятину і м’якоть авокадо покраяти приблизно однаковими кубиками (консистенція і смак салату будуть різними залежно від розміру нарізки), посолити, заправити майонезом 
і вимішати.

Салат «Пісний»

Інгредієнти: 1 авокадо, пучок кропу і петрушки, 2 зубки часнику, 
3 помідори, 1  болгарський перець, 
1 ст. л. оливкової олії, 2 ст. л. соєвого соусу, 200 г маслин без кісточок.

Приготування. Посікти кріп і петрушку. Нарізати соломкою перець, помідори – кубиками. Розрізати на дві частини авокадо, вийняти кісточку і зрізати шкірку, м’якоть покраяти. Подрібнити часник. Змішати підготовлені продукти, додати маслини, заправити соєвим соусом і оливковою олією.

Читайте також: «На полі виросло, із кожуха вилізло, по столі покотилося, на зубах опинилося»: найкращі рецепти з гороху».

Як почистити авокадо?

Найпоширеніший спосіб – розрізати авокадо вздовж на дві частини, видалити кісточку за допомогою ножа і дістати м’якоть чайною ложкою. 
У стиглого плода м’якоть легко відділяється від шкірки. Ще один спосіб – покраяти авокадо впоперек. У тій частині, де розташована кісточка, потрібно обрізати м’якоть навколо неї. Кільця авокадо теж легко відділяються. 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel