Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
У Польщі запустили енергетичний хаб для допомоги Україні

ЄС вже виділив Польщі 114 мільйонів євро на придбання генераторів для резерву хабу.

Фото з відкритих джерел.

У Польщі запустили енергетичний хаб для допомоги Україні

Цей хаб дозволить міжнародним партнерам і приватному сектору спрямовувати свої пожертви для підтримки української енергосистеми

Європейський Союз відкрив у Польщі енергетичний хаб rescEU. Він стане логістичним центром для доставлення екстреної енергетичної допомоги Україні на тлі навмисних атак росії по енергетичній інфраструктурі.

Про це повідомляється на сайті представництва Європейського Союзу в Україні, інформує «Громадське».

Цей хаб дозволить міжнародним партнерам і приватному сектору спрямовувати свої пожертви для підтримки української енергосистеми.

У представництві ЄС додають, що надані генератори можуть бути різної потужності: від невеликих, здатних забезпечити електроенергією окремі домогосподарства, до набагато потужніших моделей, придатних для забезпечення роботи лікарень та центральних теплових пунктів.Транспортування генераторів до України повністю профінансує ЄС.

«Ми можемо значно збільшити обсяг безоплатної енергетичної допомоги для України в найтемнішу для неї годину», — заявив комісар ЄС з питань врегулювання криз Янез Ленарчич.

«Відкриваючи новий енергетичний хаб rescEU для інших донорів, ми можемо значно збільшити обсяг безоплатної енергетичної допомоги для України в найтемнішу для неї годину», — заявив комісар ЄС з питань врегулювання криз Янез Ленарчич.

ЄС вже виділив Польщі 114 мільйонів євро на придбання генераторів для резерву хабу. На першому етапі в Україну доставлять 1000 нових генераторів. 

Це зроблять на додаток до 1400 генераторів і мільйонів одиниць енергетичного устаткування, які були вже наданні перед тим, зазначать у представництві ЄС в Україні.

Читайте також: «Танки Україні готові поставити вже 12 країн - Зеленський»

Реклама Google

Telegram Channel