Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
Українка з Волині створила в Німеччини дитсадок для дітей переселенців

Дитсадок працює у стінах місцевої католицької церкви.

Фото Еспресо.Захід.

Українка з Волині створила в Німеччини дитсадок для дітей переселенців

Українка Оксана Еберт створила дитячий садок для переселенців в місті Карбен, що в Німеччині. Також волонтерка організовує курси німецької мови, розселяє біженців та надає гуманітарну допомогу

Про це Оксана Еберт розповіла журналістові «Еспресо.Захід».

Дитсадок створений для дітей переселенців, які перебувають у місті Карбен. Зі слів пані Оксани, це перший такий садочок у Німеччині. Розміщений він у стінах місцевої католицької церкви. Місце церква виділила безплатно. Вихователями в цьому дитсадку працюють дві жінки, переселенки з України, зарплату яким забезпечує місто.

Це перший такий садочок у Німеччині.

Також українка займається іншою волонтерською діяльністю. З перших днів війни вона розселяє біженців по квартирах, які безкоштовно надає місцеве населення. Також з ініціативи пані Оксани були створені безкоштовні курси німецької мови та група «Українці в Карбені» для переселенців, де вони можуть спілкуватися.

Окрім цього, пані Оксана організовує гуманітарну допомогу для українців. Зокрема, було придбано автомобіль для медичної допомоги та два генератори. Автомобіль відправили в Київську область, а генератори – на Бахмутський напрямок, у військову поліклініку.

Реклама Google

Telegram Channel