Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Шольц хоче продовжити прямі переговори з путіном

Олаф Шольц.

Фото: Українська правда.

Шольц хоче продовжити прямі переговори з путіном

Він зазначив, що переговори повинні стосуватися того, як світу виходити з цієї жахливої ситуації

Канцлер Німеччини Олаф Шольц намагатиметься досягти припинення війни в Україні за допомогою прямих переговорів з президентом росії володимиром путіним. 

«Я знову говоритиму з путіном по телефону, тому що треба говорити один з одним. Саме путін повинен вивести війська з України і припинити цю жахливу безглузду війну, яка вже коштувала сотні тисяч життів», - заявив німецький канцлер, повідомило видання  «Welt», передає УНІАН.

Шольц заявив, що поки рф не припинить агресії проти України, дана ситуація не зміниться.

Саме путін повинен вивести війська з України і припинити цю жахливу безглузду війну, яка вже коштувала сотні тисяч життів.

Як зазначив Шольц, телефонні розмови з путіном раніше «не були неввічливими за тоном», але він неодноразово давав зрозуміти, що хоче «силою анексувати території сусідньої країни», і канцлер назвав це «неприйнятним».

«Час від часу ми обговорювали питання обміну полоненими, експорту зерна з України та Запорізької атомної електростанції. Але важливо, щоб переговори поверталися до актуальної теми: як світу виходити з цієї жахливої ситуації. Передумова для цього очевидна: виведення російських військ», – наголосив Шольц.

Читайте також: Ситуація на фронті на ранок 29 січня - Генштаб ЗСУ.

Реклама Google

Telegram Channel