Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Дверна фурнітура – різновиди, матеріали та стиль

Вибір різної фурнітури величезний.

Фото uadoors.com.ua.

Дверна фурнітура – різновиди, матеріали та стиль

Фурнітура для дверей може суттєво змінити зовнішній вигляд дверей у вашій кімнаті або на головному вході до будівлі. У цьому гіді ми даємо вам огляд та важливу інформацію про різні типи дверної фурнітури.

Що таке фурнітура?

Фурнітура для дверей - міжкімнатних або зовнішніх дверей - виконує насамперед одну важливу задачу: вона забезпечує рухливість дверного полотна та безперешкодне проходження через двері у приміщенні. Дверна фурнітура включає шарнірні підшипники, які з'єднані з рамою, і всю фурнітуру на самих дверях, таку як кришка замкової свердловини, дверна ручка або сам замок дверний.

Знайдіть відповідну дверну фурнітуру в інтернет-магазині UAdoors. Десятки привабливих пропозицій від провідних виробників світового рівня, таких як MVM, AJAX, COMIT, FUARO, PUNTO, CONVEX, ILAVIO, UNI LOCK, ARMADILLO.

Дверна фурнітура: огляд ключових елементів

Вибір різної фурнітури величезний. Так звані набори ручок описують дверну фурнітуру в цілому: набір ручок включає дверну ручку, а також набір розеток або довгу пластину. Чи будуть ваші двері використовувати ручку дверей і яку саме, буде залежати від типу дверей і стилю, якого ви хочете досягти. На зовнішніх дверях зазвичай використовуються так звані натискні ручки, які проходять по всій висоті дверей і можуть використовуватися людьми різного віку. Ви також можете додати інші елементи до набору ручок на зовнішніх дверях, наприклад з непрямим освітленням або сучасними механізмами безпеки.

Розетки для дверей

На відміну від довгої пластини, розеткова фурнітура складається з двох частин. Виробники поєднують накладку ручки з дверною фурнітурою для замкової свердловини. Форма набору розеток варіюється від овальної до прямокутної форми. Велика перевага такої фурнітури дверей: розеткова фурнітура відкриває значно більшу площу дверного полотна. Тому вона особливо підходить для дверей, виготовлених із візуально привабливих матеріалів або для дверей зі складним пристроєм. Оскільки фурнітура-розетка має витончений дизайн, вибір дверної ручки має вирішальне значення для загальної картини.

Який матеріал підходить для фурнітури?

Незалежно від типу дверної фурнітури, ви можете надати своїм дверям привабливого вигляду, правильно підібравши матеріал.

Наприклад, дверні блоки із латуні або інших металів – правильний вибір для дверного полотна з якісного натурального дерева. Міжкімнатні двері зі скла виграють від стриманого пластику. Якщо ви оберете кольорові матеріали, ви можете розставити візуальні акценти за допомогою фурнітури дверей або ручок.

Крім того, кожен із різних матеріалів має особливі переваги. Пластикова фурнітура проста у догляді та відрізняється великою різноманітністю кольорів. Комплекти натискних ручок та дверні ручки з нержавіючої сталі вражають своєю високою міцністю. Дверна фурнітура з латуні, з іншого боку, особливо декоративна, але потребує більшого догляду.

Ми також рекомендуємо звернути увагу не лише на зовнішній вигляд, а й на тип дверей. Коли справа доходить до набору зовнішніх дверей, такі фактори, як захист від злому, відіграють роль при виборі матеріалу. З міжкімнатними дверима ви надаєте більшого значення зовнішньому вигляду та можливості заміни набору ручок, якщо ви коли-небудь захочете відремонтувати свій житловий простір.

Дизайн дверних ручок

Незалежно від функції, дверні ручки бувають практично будь-якого дизайну, стилю та матеріалу. Більшість їх круглі з міркувань ергономіки, але є й циліндричні моделі.

Telegram Channel