Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
Мер Ковеля пояснив, навіщо місто закупило кави на майже 100 тисяч гривень

«Всі до одного кавові стіки наразі зберігаються на випадок надзвичайної ситуації».

Волинь-нова

Мер Ковеля пояснив, навіщо місто закупило кави на майже 100 тисяч гривень

Виконавчий комітет Ковельської міської ради на електронній системі публічних закупівель Prozorro 26 грудня 2022 року купив кави на загальну суму 97 955,00 гривень

Про це нас своїй сторінці у Facebook розповів міський голова Ковеля Ігор Чайка. Він детально пояснив ситуацію з кавою, оскільки «досі активно обговорюється неправдива інформація про те, що нібито працівники міської ради купили цю каву для власних потреб».

Отже, голова зазначив:

«Перше. Виконком міської ради не купував цю каву для власного використання. Якщо вам кажуть, що не був вказаний предмет закупівлі — це не так. Маніпулятори свідомо вводять людей в оману, бо на платформі Prozorro він вказаний дуже чітко - «На пункт незламності».

Друге. Це 1100 упаковок, в яких 30 000 стіків кавового напою. У громаді проживає понад 70 тисяч мешканців. Тож можна легко порахувати, на скільки та для якої кількості людей вистачить такого запасу кавового напою.

Третє. Для чого стільки кави?

Дасть Бог, і така ситуація не настане, тоді вип’ємо її разом, коли здобудемо Перемогу.

Згідно вимог, ми маємо забезпечити гарячими напоями — зокрема , там чітко вказано: кава, чай - пункти незламності, які — УВАГА! зобов’язані розгорнути протягом 24 годин у разі блекауту.

Навряд чи вдасться забезпечити ті 14 пунктів незламності, які ми передбачили на випадок блекауту, всім необхідним, якщо не закупити заздалегідь, що ми й зробили.

Ігор Чайка.
Ігор Чайка.

 Четверте. Розгортання пунктів незламності - це не забаганка міської влади, а вимога урядових документів. Зокрема, в третьому пункті Постанови Кабінету Міністрів України від 17 грудня 2022 р. № 1401 зазначається, що саме органам місцевого самоврядування та керівникам суб’єктів господарювання рекомендовано забезпечити функціонування пунктів незламності відповідно до Порядку.

Всі до одного кавові стіки наразі зберігаються на випадок надзвичайної ситуації і жоден ще не був використаний. Дасть Бог, і така ситуація не настане, тоді вип’ємо її разом, коли здобудемо Перемогу».

Реклама Google

Telegram Channel