Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
На підконтрольній Україні території парафій ПЦУ більше, ніж парафій УПЦ МП – Епіфаній

Митрополит Епіфаній: «Українська церква в суспільстві підтримує понад 50%, а російську – 2–4%».

Фото Гордон.

На підконтрольній Україні території парафій ПЦУ більше, ніж парафій УПЦ МП – Епіфаній

Православна церква України (ПЦУ) нараховує уже 8 тис. парафій, повідомив предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній в інтерв'ю NV, яке опублікували 29 січня

«Зараз ПЦУ нараховує понад 8 тис. релігійних громад і постійно долучаються нові, не на папері, а саме реальні парафії, де є громада, чинний храм і звершуються богослужіння. Якщо говорити про [УПЦ] Московський патріархат, то за чотири роки після отримання нами томосу вони втратили [...] приблизно 1700 парафій», – сказав він, пише Гордон.
Предстоятель ПЦУ порівняв кількість парафій УПЦ МП і ПЦУ.

«Є і випадки, коли люди не мають фізично в доступі до церкви ПЦУ і продовжують відвідувати церкву Московського патріархату, але це тимчасова ситуація, ми працюємо над тим, щоб усі віряни мали доступ до нашої церкви».

«Загалом у них задекларовано 11 тис. із чимось парафій. Отже, якщо відібрати єпархії, анексовані Росією – це Крим, це частина парафій у Донецькій і Луганській областях, які перебувають на окупованих територіях – які перейшли у підпорядкування безпосередньо РПЦ і патріарха Кирила, якщо брати кількість парафій РПЦ, що перебувають на території неокупованої України, то ми, ПЦУ, вже переважаємо кількісно Московський патріархат в Україні», – пояснив Епіфаній.
Він послався на дані соціологічних опитувань, згідно з якими «українська церква в суспільстві підтримує понад 50%, а російську – 2–4%».
«Є і випадки, коли люди не мають фізично в доступі до церкви ПЦУ і продовжують відвідувати церкву Московського патріархату, але це тимчасова ситуація, ми працюємо над тим, щоб усі віряни мали доступ до нашої церкви», – наголосив Епіфаній.

Реклама Google

Telegram Channel