Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
У Луцьку роздають повістки на вулицях і в ТРЦ: що думають місцеві жителі

«Повістка, видана на вулиці – не бойова...»

Фото varta1.com.ua.

У Луцьку роздають повістки на вулицях і в ТРЦ: що думають місцеві жителі

У Львівській обласній військовій адміністрації анонсували роздачу повісток у розважальних та відпочинкових закладах. Щоправда, публікацію із заявою згодом видалили. Ймовірно, через обурення місцевих або ж, щоб їх не розлякати

Журналісти поцікавилися, як до такої ініціативи ставляться жителі Луцька.

У закладах, куди зверталися журналісти, коментувати таку ініціативу відмовилися, передає ВСН з посиланням на сюжет 12 каналу.

Правильним таке вручення повісток вважає лучанин Ігор. 

Неправильно, що ці повістки доводиться вручати. Тому що це вимушений захід вирішення проблеми.

«Неправильно, що ці повістки доводиться вручати. Тому що це вимушений захід вирішення проблеми. А проблема в тому, що чоловіки не приходять у воєнкомат самостійно», - каже чоловік. 

Натомість у Волинському обласному територіальному центрі комплектування і соцпідтримки кажуть, що справді не довелося б ходити вулицями чи розважальними закладами, якби військовозобов’язані з’являлися у військкомат самотужки. Водночас жодних обмежень у законодавстві щодо того, де вручати повістки - немає. 

«Це може бути і місцепроживання, на роботі, на вулиці, в розважальному центрі і деінде. У законодавстві визначено, що повістку можуть дати після того, як встановлять особу цієї людини. Так як у нас правовий режим військового стану, кожен зобов’язаний носити із собою документи», - розповів речник терцентру комплектування і соцпідтримки Анатолій Маринюк. 

Разом із тим, повістка, видана на вулиці - не бойова. Це означає, що просто треба прийти до військкомату, а не їхати на фронт.

«Це для того, щоб він просто прибув у територіальний центр. Є люди, які 5-10 років не бувають ю, в нього вже 6 дітей, 3 інвалідності, а по документам він повінстю здоровий і придатний для служби», - каже Анатолій Маринюк. 

Нагадаємо, в умовах воєнного стану особи «обмежено придатні до військової служби» та «непридатні до військової служби у мирний час, обмежено придатні у воєнний час» можуть служити та бути призваними під час мобілізації, нести службу в тилу. Звільняються від мобілізації лише ті громадяни які мають «білий» квиток категорії «Непридатний до військової служби з виключенням з військового обліку».

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel