Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
У крижаній воді опинилося...  5-місячне немовля

Трагедії не сталося лише дивом...

Фото із сайту ukr.net.

У крижаній воді опинилося...  5-місячне немовля

Виявляється, нема оливи в голові його дідуся: 47-річний чоловік із Горішніх Плавнів вирішив погуляти зі своїм онуком-немовлям Іллюшею по ледве замерзлому Дніпру і вийшов із коляскою на лід... 

Не помічаючи небезпеки, чоловік відійшов від берега метрів на десять. Глибина річки на цій ділянці – до півтора метра. А температура повітря становила три градуси морозу. Саме тому крига була тонка. І приблизно за десять метрів від берега лід тріснув під ногами дорослої людини, й дідусь разом із немовлям провалився у холодну воду.

Була п’ята вечора, вже стемніло. Якби повз річку не проходила місцева мешканка й не почула криків про допомогу, чоловіка з дитиною навряд чи вдалося б урятувати. 

– Жінка, яка до нас зателефонувала, не знала, хто тоне, – розповіли «ФАКТАМ» у поліції Полтавської області. – Приїхали досить швидко й раптом почули, що плаче… немовля. Відразу виник страх, що не встигнемо врятувати. І тільки потім з’явилась думка: як немовля могло опинитися у воді?

Назустріч поліцейським, які прибули на місце події, вже біг місцевий рибалка Микола Карпенко. Він і повідомив оперативникам, що у воді – двоє людей. Чоловік і дитина. Рибалка ще до приїзду поліцейських намагався допомогти потопельникам і повз до них крихким льодом, але незабаром зрозумів, що сам він не впорається.

Добре, що дорослий не розгубився. Він сам був по груди у крижаній воді, але малюка тримав над головою на витягнутих руках.

Сержант поліції Іван Чикмарьов, капрал Богдан Мальцев і рибалка Микола Карпенко все ж таки змогли витягти чоловіка з дитиною.

– Добре, що дорослий не розгубився. Він сам був по груди у крижаній воді, але малюка тримав над головою на витягнутих руках, – сказали в поліції. –  Ситуація ускладнювалася тим, що чоловік пішов на лід із дитячим візком. Якби коляска перекинулася, дитина могла б опинитися у воді і, швидше за все, пішла б на дно. Але чоловік встиг упіймати малюка. Усіх відігріли. Загрози життю обох потерпілих немає.

Але безвідповідальність дідуся шокує. Зараз у цій ситуації намагаються розібратися працівники ювенальної превенції.

Тим часом

У місті Дрогобичі, що у Львівській області, восьмирічний хлопчик потрапив під колеса карети швидкої допомоги. За попередньою інформацією, цей школяр на території лікарні катався з гірки на санчатах та виїхав на дорогу... Від отриманих травм хлопчик помер.

Михайло СЕРГУШЕВ.

Читайте також: «Українка з Волині створила в Німеччини дитсадок для дітей переселенців»

Реклама Google

Telegram Channel