Спеції допоможуть зробити тушковану капусту смачнішою: поради господиням
Ця страва проста в приготуванні, але при цьому має безліч корисних властивостей. По-перше, вона низькокалорійна, легка, а отже, відмінно підходить для тих, хто дотримується дієти і здорового способу життя. По-друге, продукт вирізняється великим вмістом корисних мікроелементів: вітаміни групи В, вітаміни А, С, Е, К, РР, калій, кальцій, сірка, фосфор, клітковина
У такий спосіб можна готувати не тільки білоголову капусту, підходять і брюссельська, цвітна, броколі. Крім капусти, обов'язковими інгредієнтами є цибуля, томати, олія, сіль і спеції.
Залежно від використаних приправ, можна отримати різний смак страви.
Для згладжування запаху тушкованої капусти додають кмин.
Майоран із кмином використовують для приготування тушкованої капусти по-баварськи. Це дуже смачний гарнір до шинки.
Оригінальність і «кислинку» страві надасть яблучний оцет, який можна за бажанням замінити білим сухим вином. З цією ж метою використовують лимонний сік.
Класичним доповненням для гостроти і пікантності стане червоний або чорний мелений перець.
Незадовго до готовності доречно приправити страву свіжим або сушеним часником.
Також у готову капусту на 10 хвилин можна помістити декілька лаврових листочків, а потім забрати.
Насіння коріандру додають у тушковану капусту в подрібненому вигляді, або за 10 хвилин до кінця тушкування всипають ціле.
Чайна ложка куркуми подарує страві яскравий жовтий колір і особливий пряний аромат.
Чайна ложка куркуми подарує страві яскравий жовтий колір і особливий пряний аромат.
Замість звичайної солі можна використати морську або гімалайську (рожеву, чорну). Такою сіллю приправляють вже готову страву.
Можна додати в тушковану капусту готову суміш приправ, наприклад, каррі, хмелі-сунелі, суміш перців, прянощів.
Крім спецій, до страви додають різноманітну зелень, свіжу або сушену: кріп, петрушку, базилік, орегано, прованські трави тощо.
Гірчиця додасть гостроти, пікантності, дивовижного аромату.
Якщо капусту тушкують із м'ясом, можна обмежитися базовим набором приправ: перець, лавровий лист, зелень. Наявність м'яса сама по собі підсилює смак, а також робить страву більш калорійною.
Читайте також на volyn.com.ua: «Що їсти на сніданок, аби худнути впродовж дня».