Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Від імені Укртелекому розсилали листи задля шпигунства

Схожі спроби неодноразово фіксували з 2020 року.

Фото з відкритих джерел.

Від імені Укртелекому розсилали листи задля шпигунства

Листи розсилали здебільшого органам державної влади. До листів серед іншого прикріпили незвичайний файл із форматом «pdf.exe»

Урядова команда реагування на комп'ютерні надзвичайні події України (CERT-UA) зафіксувала поширення електронних листів начебто від імені АТ «Укртелеком». Про це інформує «Детектор медіа».

У темі листа йшлося про судову претензію щодо особового рахунку. До листів серед іншого прикріпили файл із форматом «pdf.exe», після запуску якого на комп'ютері користувача встановлювалась програма для віддаленого контролю та стеження Remcos. Ця програма платна, її можна придбати на вебсайті виробника.

До листів серед іншого прикріпили файл із форматом «pdf.exe», після запуску якого на комп'ютері користувача встановлювалась програма для віддаленого контролю та стеження Remcos. 

Схожі спроби неодноразово фіксували з 2020 року. Попередні кібератаки здійснювали за допомогою програми для віддаленого адміністрування RemoteUtilities. Листи розсилали здебільшого органам державної влади. Ймовірно — для шпигунства.

Раніше фахівці розповідали, що Україна щодоби відбиває від 5 до 40 потужних DDoS-атак.

Читайте також: «Як горохівчанка купувала фейкове пальто»

Реклама Google

Telegram Channel