Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Росіяни зміцнюють два напрямки фронту, готуючись до наступу ЗСУ - розвідка Британії

Буде тобі, враже, як ЗСУ скаже.

Фото: ТСН.

Росіяни зміцнюють два напрямки фронту, готуючись до наступу ЗСУ - розвідка Британії

Росія стурбована охороною країв своєї лінії фронту

Британські розвідники вважають, що армія Росії буде зміцнювати два напрями фронту - Запорізький та Луганський. Адже окупанти не можуть вирішити, де буде основний удар Збройних сил України.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передає ТСН.

Розвідники наголошують, що РФ додатково посилила оборонні укріплення у центральній частині Запорізької області на півдні України - поблизу села Тарасівка. Станом на 8 січня 2023-го окупанти встановили оборонні укріплення між Василівкою та Оріховом у Запорізькій області.

Великий український прорив у Запоріжжі серйозно підірве життєздатність російського «сухопутного мосту», що сполучає Ростовську область Росії та Крим. Український успіх у Луганську ще більше підірве військову мету «визволення» Донбасу, що декларується Росією.

«Незважаючи на нинішній оперативний фокус на центральному Донбасі, Росія стурбована охороною країв своєї розширеної лінії фронту», - наголошують у звіті.

Зокрема, за даними британської розвідки, про це свідчить будівництво оборонних укріплень у Запорізькій та Луганській областях, а також перекидання особового складу. Зазначається, що лінія фронту РФ  становить приблизно 1288 км, а лінія фронту на окупованій території Запорізької області - 192 км.

«Великий український прорив у Запоріжжі серйозно підірве життєздатність російського «сухопутного мосту», що сполучає Ростовську область Росії та Крим. Український успіх у Луганську ще більше підірве військову мету «визволення» Донбасу, що декларується Росією», - зауважують у розвідці Британії.

Наразі одна з дилем для російських фахівців з оперативного планування - це вирішити, якій з цих загроз протидіяти насамперед.

Нагадаємо, видання The New York Times повідомляє, що українська армія може розпочати свій контрнаступ на півдні України. Найімовірнішим напрямом ЗСУ може стати Мелітополь у Запорізькій області. Окуповане РФ місто розташоване на перетині двох важливих автострад та критичної залізничної гілки.

Читайте також: Кулеба анонсував нові санкції проти рф та «чіткий сигнал путіну» під 24 лютого.

Реклама Google

Telegram Channel