Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Маск пояснив, чому обмежив використання Starlink в Україні

Україна ефективно використовує безпілотні літальні апарати для виявлення позицій противника, ведення вогню на великі відстані і скидання бомб.

Фото: ОК «Південь»/ФБ.

Маск пояснив, чому обмежив використання Starlink в Україні

Starlink є комунікаційним кістяком для України, особливо на передовій, де майже всі інші підключення до інтернету були зруйновані

Американський мільярдер, генеральний директор Tesla Ілон Маск заявив, що його компанія Space X обмежила використання Україною супутникового інтернету Starlink аби запобігти початку Третьої світової війни. Про це інформує Суспільне.

«Starlink є комунікаційним кістяком для України, особливо на передовій, де майже всі інші підключення до інтернету були зруйновані. Однак ми не допустимо ескалації конфлікту, який може призвести до Третьої світової війни», — написав Маск у Twitter.

«Ми не допустимо ескалації конфлікту, який може призвести до Третьої світової війни», — написав Маск у Twitter.

 

 Відповідний пост він опублікував, відповідаючи на прохання колишнього астронавта NASA відновити повний доступ до інтернету для українських військових.

Раніше стало відомо, що американська компанія бізнесмена Ілона Маска Space X обмежила використання Україною супутникового інтернету Starlink. Президентка і головна операційна директорка SpaceX Гвінн Шотвелл на конференції у Вашингтоні зазначила, що ЗСУ не повинні використовувати Starlink як зброю, зокрема керувати за допомогою системи дронами.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, закликав компанію визначитися на чиєму вона боці у війни Росії та України.

Натомість віцепрем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров 9 лютого повідомив, що зараз в Україні немає проблем з роботою терміналів Starlink.

Що відомо про роботу систем Starlink в Україні

Система Starlink, якою володіє компанія Ілона Маска SpaceX, може надавати доступ до високошвидкісного інтернету у віддалених місцях. В Україні інтернет Ілона Маска можна використовувати в цивільних та військових цілях.

28 лютого 2022 року до України прибула перша партія станцій супутникового Інтернету Starlink, а вже 19 квітня Starlink розпочав роботу над відкриттям представництва в Україні, повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

20 квітня в Україні скасували обмеження на користування інтернетом через термінали Starlink для всіх громадян та юридичних осіб. На період воєнного стану термінали можуть використовувати всі охочі.

Читайте також: «Компанія Маска обмежила використання Україною інтернету Starlink для управління дронами»

Реклама Google

Telegram Channel