Курси НБУ $ 41.33 € 44.70
«Зайняті руки ніколи не опускаються»: на Рівненщині шукають роботу для переселенців

На форумі обговорили багато питань.

Фото: Фейсбук Віталія Коваля.

«Зайняті руки ніколи не опускаються»: на Рівненщині шукають роботу для переселенців

Проблеми та потреби ВПО обговорили на форумі

Захід проводився в межах програми «Єднання заради дії», що реалізується IREX in Ukraine разом з Благодійною організацією «Благодійний фонд «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» та за підтримки Державного департаменту США. Про це повідомляє на своїй сторінці у фейсбуці голова Рівненської ОВА Віталій Коваль.

«Наразі в Рівненській області залишилося понад 57 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Переконаний, що єдиним ефективним методом їх інтеграції є зайнятість. Зайняті руки ніколи не опустяться. Саме тому ми разом з Центрами зайнятості області допомагаємо їм у пошуку роботи», - пише очільник області.

Наразі в Рівненській області залишилося понад 57 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Переконаний, що єдиним ефективним методом їх інтеграції є зайнятість.

Підтримує переселенців і держава. Зокрема, людям, які прихистили у своїх домівках внутрішньо переміщених осіб, виплачують компенсації в рамках проекту «Прихисток». Торік 29,8 тисяч домогосподарств Рівненщини розмістили у своїх помешканнях внутрішньо переміщених осіб. За це держава виплатила їм 26,7 млн гривень компенсації. Програма продовжує свою діяльність і цьогоріч.

Рівненщина зростає й економічно. 39 підприємств переїхали на територію Рівненської області. РОВА підтримувала їх і дозволила сплачувати податки в ті громади, з яких вони виїхали. Адже там така допомога необхідніша.

«Важливо, щоб ці підприємства не лише релокувалися, а й масштабувалися. Я, як очільник ОВА, буду щасливий якщо вони повернуться у свої рідні громади, а на Рівненщині залишать свої філії. Сьогодні неважливо, хто з якого регіону. Тому що на різних фронтах всі, як єдиний організм, захищають Україну. А наш з вами обов’язок – зробити все, щоб в тилу панував спокій та розвиток», - зазначає Віталій Коваль.

Читайте також: Шестирічний волонтер з Рівного віддав на ЗСУ гроші, які збирав на телефон.

Реклама Google

Telegram Channel