Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Вакарчук повернувся з фронту і розповів, що рятує наших бійців від перевтоми

«Вони фізично та морально втомлені, але вони навчилися з цим жити, наскільки це можливо».

Фото DW.

Вакарчук повернувся з фронту і розповів, що рятує наших бійців від перевтоми

Український музикант Святослав Вакарчук часто відвідує гарячі точки з концертами, щоб підняти бойовий дух українським героям

 Днями співак повернувся зі сходу, де йдуть найзапекліші битви, і розповів, що мотивує військових не опускати руки. За його словами, захисники намагаються жартувати, адже гумор також лікує.

Про стан наших бійців виконавець розповів в інтерв'ю на YouTube-каналі DW Українською, пише «Обозреватель». Фронтмен «Океан Ельзи»не помітив прогресуючої втоми у героїв України й підкреслив, що їх рятують думки про повернення додому до сім'ї та дітей.

Сім'я – тема номер один на передовій, адже політичні питання герої практично не обговорюють.

«Вони фізично та морально втомлені, але вони навчилися з цим жити, наскільки це можливо. Дуже важливо, щоб командири ретельно відстежували, кому необхідне відновлення та кого потрібно відправляти на відпочинок. Якщо ти без перерви перебуваєш в окопах під обстрілами, місяцями, твоя боєздатність знижується. Потрібні ротації, вони трапляються, мабуть, не так часто, як хотілося б, проте для цього є певні обставини», – сказав артист.

Ведуча запитала співака, чим живуть між боями українські військові, про що найчастіше спілкуються. Вакарчук зазначив, що сім'я – тема номер один на передовій, адже політичні питання герої практично не обговорюють. Їм треба бодай іноді морально відпочивати й не думати про ситуацію в країні. Така перезарядка подарує їм сили на нові звершення.

«Родина, політика – фактично ні. Здебільшого побут, гумор, обстановка на фронті. З радістю діляться тим, чим можна, що відбувається навколо, і пишаються своїми здобутками, як і ми», – розповів Святослав. Він намагається не говорити з бійцями про війну, адже хоче відволікти та подарувати позитивні емоції від зустрічі.

Реклама Google

Telegram Channel