Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Європарламент запропонує виключити росію зі складу Радбезу ООН

ЄС продовжує підтримувати Україну.

Фото КМУ.

Європарламент запропонує виключити росію зі складу Радбезу ООН

Сьогодні було ухвалено резолюцію до річниці повномасштабного вторгнення рф в Україну

Європейський Парламент сьогодні під час пленарного засідання підтримав поправку в резолюцію до річниці початку агресії РФ проти України, що закликає до подальшого посилення міжнародної ізоляції росії, зокрема її виключення зі складу Ради Безпеки ООН.

Європейський парламент… закликає ЄС та його країни-члени здійснити подальші дії з продовження міжнародної ізоляції російської федерації, включаючи російське членство у міжнародних організаціях, таких як Рада Безпеки Об’єднаних Націй.

Відповідну поправку до резолюції під час процедури голосування «з голосу» запропонував євродепутат від Литви Пятрас Ауштрявічюс, повідомив «Укрінформ».

«Пропоную доповнити резолюцію і внести в неї такий текст: Європейський парламент… закликає ЄС та його країни-члени здійснити подальші дії з продовження міжнародної ізоляції російської федерації, включаючи російське членство у міжнародних організаціях, таких як Рада Безпеки Об’єднаних Націй», - заявив депутат.

Ця пропозиція була ухвалена більшістю голосів присутніх на засіданні європейських політиків, отже буде включена в резолюцію Європарламенту. 

Під час пленарного засідання у Страсбурзі «за» цей документ проголосували 444, «проти» – 26 депутатів Європейського парламенту, утрималися ще 37 європейських політиків. Зокрема, резолюція відображає злочини, які кремлівські війська здійснили на території України. Зазначається, що на окупованих територіях Росія проводить політику геноциду та етнічних чисток.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel