Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
На Волині обговорили, як бронюватимуть військовозобов’язаних

Відбулося засідання Волинського обласного об’єднання організацій роботодавців.

Фото Волинської ОВА.

На Волині обговорили, як бронюватимуть військовозобов’язаних

Нещодавно Уряд ухвалив новий порядок бронювання військовозобов’язаних (постанова КМУ №76 від 27.01.2023)

Зокрема, постанова визначає перелік підприємств та організацій, які вважаються критично важливими для забезпечення функціонування економіки та життєдіяльності населення. 

Тож вчора відбулося засідання Волинського обласного об’єднання організацій роботодавців, де обговорили новий порядок бронювання військовозобов’язаних. Участь у заході взяв начальник Волинської ОВА Юрій Погуляйко, йдеться на сайті Волинської ОВА

Фахівець ОВА з мобілізаційних питань детально розповів волинським роботодавцям про порядок бронювання відповідно до галузей та про нові критерії відбору.

Слід зазначити, що відповідно до норм постанови, при Волинській обласній військовій адміністрації створять робочу групу, до якої входитимуть фахівці з усіх галузей діяльності та напрямків роботи. Члени робочої групи безпосередньо й визначатимуть критерії відбору критично важливих для області підприємств.

Питання бронювання військовозобов’язаних безпосередньо стосується роботодавців та їх працівників. Тож Юрій Погуляйко запропонував ввести представника об’єднання до робочої групи при ОВА, яка формується. 

Водночас, фахівець ОВА з мобілізаційних питань детально розповів волинським роботодавцям про порядок бронювання відповідно до галузей та про нові критерії відбору. Опісля дав роз’яснення на питання, які цікавили підприємців.

«Розумію, що порушені теми важливі для бізнесу, адже тримати економічний фронт також треба. Тому сьогодні й обговорили як бачимо цю роботу, та як збираємося діяти», – зазначив очільник області.

Читайте також: Ситуація на кордоні Волині з білоруссю станом на ранок 17 лютого.

Реклама Google

Telegram Channel