Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Ірина Верещук відвідала на Волині швейних цех переселенки з Маріуполя (Фото)

Шити спорядження для військових Оксана Макарова вирішила через свого чоловіка-військовослужбовця.

Фото Волинської ОВА.

Ірина Верещук відвідала на Волині швейних цех переселенки з Маріуполя (Фото)

В рамках робочого візиту на Волинь, Віцепрем’єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук разом з начальником Волинської ОВА Юрієм Погуляйком відвідала швейне виробництво переселенки з Маріуполя Оксани Макарової

Жінка зі своїм дворічним сином виїхала з Маріуполя 18 березня 2022 року. Її чоловік зараз захищає Україну, йдеться на сайті Волинської ОВА.

«Зустріли мене на Волині дуже добре. Мені люди дозволили жити в їхньому будинку півроку безкоштовно. Розуміючи, що нашого житла в Маріуполі вже немає, я розпочала працювати тут. До повномасштабного вторгнення я займалася підприємницькою діяльністю, – розповіла Оксана Макарова міністрині. – Шити спорядження для військових вирішила через свого чоловіка-військовослужбовця. Коли приїхала на Волинь, то шукала необхідне й нічого не могла знайти. Мій чоловік служить і знає, що потрібно в бою».

Спочатку матеріали для споряджень жінка просила в маріупольців, які жили в Польщі. Вони їх купляли і відправляли на Волинь. 

Шиють в цеху жіночі та чоловічі плитоноски, РПС, дощовики, баули тощо. Частину спорядження Оксана віддає захисникам безкоштовно, а частину – продає нижче ринкової ціни.

«Пізніше мені допомагали різні фонди та жителі області. Хочу сказати, що розпочала це все і мала сили рухатися далі, лише завдяки тому, що тут зустріла хороших людей. Мені всі допомагали і йшли на зустріч», – зазначила Оксана Макарова. 

На швейному виробництві «TETRAPOD» зараз працює троє жінок. Проте, підприємиця потребує ще кравчині і швачки. Окрім того, ОВА уже підшуковує більше приміщення, оскільки це маленьке.

Шиють в цеху жіночі та чоловічі плитоноски, РПС, дощовики, баули тощо. Частину спорядження Оксана віддає захисникам безкоштовно, а частину – продає нижче ринкової ціни.

«Наші останні розробки для військових – це тактичний медичний наплічник. Ми напряму спілкуємося з хлопцями і знаємо, що їм потрібно», – сказала Оксана Макарова, демонструючи їх Ірині Верещук.

 

 Віцепрем’єр-міністр України відзначила, що вироби дуже хорошої якості.

«Зараз формується наша міць і армія майбутнього. Бо для військових в пріоритеті – зручне спорядження», – підкреслила Ірина Верещук.

Також жінка отримала допомогу на розвиток власного бізнесу у розмірі 250 тисяч гривень рамках реалізації урядової програми «єРобота». А саме, для смоляної майстерні. Оксана Макарова виготовляє підставки та годинники з епоксидної смоли. Наразі майстерня, де жінка буде створювати сувенірні вироби на продаж, у процесі облаштування.

 

 

 «Дуже подобається на Волині, але сумуємо за домом. Сподіваюся, що скоро туди повернемося», – зазначила власниця швейного цеху.

Читайте також: З якою метою віцепрем`єрка Верещук відвідує Рівненщину та Волинь.

Реклама Google

Telegram Channel